Video Un extremist inspirat de ISIS a înjunghiat 6 persoane într-un magazin din Noua Zeelandă. Atacatorul a fost ucis de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
Police Respond To Mass Stabbing Incident In West Auckland
Cel puțin șase persoane au fost înjunghiate de un atacator extremist ce ar fi fost inspirat de ISIS. Foto: Fiona Goodall/ Getty Images

Un “extremist violent” din Sri Lanka a fost împușcat mortal de polițiști, după ce a înjunghiat cel puțin șase persoane dintr-un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, transmite BBC. Potrivit nzherald.co.nz, trei victime sunt în stare critică.

Premierul Jacinda Ardern a descris evenimentul ca fiind „un atac terorist” al unui singalez care era filat.

Bărbatul, care nu poate fi identificat, ar fi fost inspirat de grupul terorist Stat Islamic. Ardern a precizat că a fost ucis de poliție în 60 de secunde de la atac.

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi este josnic, făcut din ură și este greșit”, spune premierul neozeelandez în cadrul unei conferințe de presă de vineri după-amiază.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea spune că bărbatul, a cărui indentitate nu poate fi dezvăluită, a intrat în Noua Zeelandă în octombrie 2011 și a devenit în 2016 o persoană de interes privind securitatea națională.

El a fost sub o monitorizare constantă și supraveghere intensă datorită îngrijorărilor privind ideologia sa.

Însă, au apărut întrebări precum de ce nu s-a acționat împotriva lui înainte ca cei șase oameni să fie răniți.

“Realitatea este că atunci când monitorizezi pe cineva în regim 24/7, nu este posibil să te afli tot timpul în imediata apropiere a sa. Personalul a intervenit cât de rapid a putut și au prevenit alte atacuri într-o situație terifiantă”, a spus comisarul Andrew Coster.

Cel puțin șase persoane au fost înjunghiate de un bărbat într-un supermarket din Auckland. Un martor spune că în magazin se instalase panica printre oameni.

Martorul a declarat pentru publicația online Stuff NZ că a văzut un bărbat în vârstă zăcând pe jos, cu o rană provocată de înjunghiere.

Imagini video de pe internet arată oameni panicați ce aleargă în afara magazinului.

“Poliția confirmă că un bărbat a intrat într-un supermarket New Lynn și a rănit mai multe persoane”, arată un comunicat al poliției locale.

“Poliția a localizat bărbatul și a fost împușcat. A murit la fața locului. Incidentul este în desfășurare”.

Relatări din zonă spun că din cei șase pacienți duși la spital, trei sunt în stare critică, unul este rănit grav iar alți doi sunt într-o stare moderată.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri