Un fermier german explică de ce are nevoie de muncitori români: „De germani nu mă pot folosi. Se plâng de dureri de spate”

Data actualizării: Data publicării:
fermă sparanghel
FOTO: Profimedia Images

Fermele din landul german Saxonia Inferioară au nevoie, în această perioadă, de aproape 40.000 de culegători. Cu toate că germanii care au intrat în șomaj din cauza epidemiei de coronavirus ar fi dispuși să lucreze în agricultură până trece criza, fermierii spun că nu sunt o opțiune.

Jörg Heuer, 49 de ani, proprietarul unei ferme de sparanghel din Fuhrberg, a preluat direct de la avion 60 de muncitori veniți din România. Sunt prea puțini pentru cele 100 de hectare cultivate, dar „nu mă pot folosi de germani”, a declarat fermierul pentru Bild.

El explică de ce mai toți fermierii îi preferă pe culegătorii veniți din România sau Polonia. „Cei mai mulți germani nu sunt obişnuiţi să lucreze în câmp ore întregi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici!”, a spus Jörg Heuer.

O echipă de handbal s-a oferit să ajute. Fiecare pentru patru ore, gratuit. Este foarte drăguț din partea lor, dar nu este de niciun folos pentru mine. Trebuie să mă bazez pe faptul că următoarea tură este gata de lucru după patru ore și nu am timp să organizez asta”, a mai spus Heues

El a mai spus că germanii nu îl pot ajuta şi pentru că vor una sau două zile libere pe săptămână, iar sparanghelul trebuie cules o dată la fiecare o zi şi jumătate. Românii, în schimb, sunt dispuşi să lucreze şi duminica sau de sărbători.

Săptămâna trecută, mii de români au plecat să lucreze la fermele din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri