Un fost agent american spune că guvernul Statelor Unite deține vehicule extraterestre intacte. „Nu suntem singuri”

Data publicării:
Imagine dintr-un documentar despre OZN-uri
Guvernul american și persoane contractate de Departamentul Apărării au recuperat de mai multe decenii fragmente din nave și nave întregi care nu au fost construite de om, potrivit dezvăluirilor. Foto: Profimedia Images

Un fost oficial al serviciilor americane de informații, care a condus o analiză a fenomenelor anormale neidentificate în cadrul unei agenții a Departamentului Apărării, a spus că guvernul Statelor Unite deține vehicule extraterestre „intacte și parțial intacte”, informează The Guardian.

Fostul agent american David Grusch a spus pentru Debrief că informațiile despre aceste vehicule cu origini non-umane sunt ținute ascunse în mod ilegal de Congresul american.

Când Grusch a livrat informații despre aceste vehicule Congresului, a fost atacat pentru acțiunile sale de oficiali guvernamentali. Grusch a renunțat la jobul pe care îl avea în cadrul guvernului american în luna aprilie, după o carieră de 14 ani în serviciile de informații.

Jonathan Grey, un oficial al Centrului Național de Informații Aeriene și Spațiale (NASIC), a confirmat existența unor „materiale exotice” pentru Debrief, adăugând: „Nu suntem singuri”. Prin origini exotice se înțelege „inteligență non-umană, extraterestră ori cu origini necunoscute”, potrivit lui Grusch.

Dezvăluirile vin după o serie lungă de mărturii credibile și rapoarte care au readus în discuție subiectul navelor și a posibilelor vizite extraterestre.

În 2021, Pentagonul a publicat un raport despre fenomenele anormale neidentificate (FAN / UAP, în engleză) - un termen preferat de cea mai mare parte a specialiștilor care studiază problema extratereștrilor, în detrimentul termenului mai vechi de OZN - care a descoperit peste 140 de cazuri de contacte cu FAN care nu pot fi explicate.

Raportul a venit în urma publicării unor filmări realizate de armata americană cu fenomene inexplicabile care se petrec pe cer, în timp ce mai mulți piloți americani au declarat că s-au întâlnit deseori cu aeronave stranii în apropierea coastei americane.

Fragmente extraterestre și nave intacte, recuperate de guvernul american 

Într-un interviu cu jurnaliștii Debrief Leslie Kean și Ralph Blumenthal, care au expus mai demult existența unui program secret al Pentagonului de investigare a OZN-urilor, Grusch a spus că guvernul american și persoane contractate de Departamentul Apărării au recuperat de mai multe decenii fragmente din nave și nave întregi care nu au fost construite de om.

Analiza care a dus la concluzia că obiectele recuperate sunt de „origine exotică” se bazează pe structura vehiculelor, natura materialelor folosite și faptul că acestea prezintă aranjamente atomice și semne radiologice unice, potrivit lui Grusch.

ozn-incident
Un raport al Biroului Directorului de Informații Naționale arăta că între 2004 și 2021 au existat 144 de incidente între piloți militari și fenomene anormale neidentificate. Doar unul a fost explicat. Foto: Profimedia Images

„Fenomenul de inteligență non-umană este real. Nu suntem singuri”, a spus și Gray. „Recuperări de acest gen nu sunt limitate doar la Statele Unite. Este un fenomen global și, totuși, nu am găsit o soluție globală”.

Foștii colegi ai lui Grusch au avut doar cuvinte de laudă la adresa sa, iar într-o evaluare a performanței sale la locul de muncă din 2022, Grusch era descris drept „un ofițer cu cea mai robustă busolă morală posibilă”.

Sute de incidente între piloți militari și fenomene anormale neidentificate

Nick Pope, care a investigat OZN-urile la începutul anilor '90 pentru Ministerul britanic al Apărării, a spus că dezvăluirile făcute de Grusch și Grey sunt foarte importante.

„Lumea spune: 'Ah, oamenii inventează povești tot timpul'. Dar eu cred că este foarte diferit să vii în fața Congresului și să mergi la inspectorul general al comunității serviciilor de informații și să faci asta”, a spus Pope. „Pentru că vor fi consecințe dacă se descoperă că [dezvăluirile] nu sunt adevărate”.

Grusch a descoperit existența acestor vehicule și materiale cu origini non-umane în urma unor „interviuri ample cu oficiali de rang înalt din serviciile de informații” și a raportat Congresului despre programul de recuperare a materialelor extraterestre.

În articolul publicat de Debrief, Grusch nu a spus că ar fi văzut vreodată aceste vehicule extraterestre și nici că ar știi unde se află ascunse.

Un raport al Biroului Directorului de Informații Naționale arăta că între 2004 și 2021 au existat 144 de incidente între piloți militari și FAN - 80 dintre ele au fost detectate de mai mulți senzori ale aeronavelor. Doar unul dintre cele 144 de incidente a putut fi explicat pe deplin - în acel caz, obiectul în cauză era un balon mare care se dezumfla.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri