Fostul cancelar german Gerhard Schröder și-a pierdut privilegiile funcției pentru că a rămas apropiat de Putin

Data actualizării: Data publicării:
Fostul cancelar german Gerhard Schröder si Vladimir Putin.
Fostul cancelar german Gerhard Schröder este considerat un apropiat la liderului rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, a fost privat de mai multe dintre privilegiile pe care le avea după ocuparea funcției, pentru că a rămas un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin. Totuși, el își va putea păstra pensia, în ciuda opoziției care a argumentat că Schröder dăunează reputaţiei internaţionale a Germaniei prin faptul că nu se distanţează de Putin şi îşi păstrează funcţiile în diferite companii energetice ruse.

"Grupurile parlamentare ale coaliţiei au decis asupra consecinţelor comportamentului fostului cancelar şi lobbyist Gerhard Schröder în faţa invaziei ruse în Ucraina", anunţă comisia pentru buget din Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, informează AFP.

Schröder îşi va pierde biroul care îi era pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă îşi va păstra protecţia personală din partea poliţiei şi pensia sa de fost cancelar federal.

Astfel, nu s-a dat curs cererii opoziţiei conservatoare ca Gerhard Schröder să-şi piardă şi pensia, mai scrie AFP, citată de Agerprs. Potrivit argumentelor opoziţiei, Schröder dăunează reputaţiei internaţionale a Germaniei prin faptul că nu se distanţează de preşedintele rus Vladimir Putin şi îşi păstrează funcţiile în diferite companii energetice ruse.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005, fiind ultimul social-democrat din fruntea guvernului înaintea lui Olaf Scholz.

Ulterior a lucrat pentru companiile Nord Stream, Gazprom şi Rosneft, printre altele.

Conducerea SPD i-a cerut să demisioneze din partid şi au existat, de asemenea, cereri pentru excluderea sa.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri