Un fost fotbalist de la academia lui Arsenal a rămas paralizat după ce cineva i-ar fi pus droguri în băutură

Data actualizării: Data publicării:
un fost fotbalist al echipei de tineret a lui Arsenal a rămas paralizat după ce a consumat o băutură în care i-au fost puse droguri
Daniel Cain a fost în comă 25 de zile, dar și-a revenit în mod „miraculos” cu toate că doctorii nu îi dădeau nicio șansă. Captură foto: GoFundMe

Un fost fotbalist care s-a antrenat la academia clubului Arsenal a rămas tetraplegic după ce în băutura pe care a consumat-o la o ieșire în oraș cu prietenii i-ar fi fost puse droguri fără voia sa, potrivit The Independent.

Daniel Cain era un fotbalist sănătos și într-o formă fizică foarte bună, dar, după ce a petrecut o noapte în oraș cu prietenii, bărbatul de 23 de ani a suferit un stop cardiac care i-a privat creierul de oxigen.

În noaptea de 9 iunie 2020, prietenii lui Daniel au observat că fața acestuia căpătase o „culoare ciudată” și că bărbatul nu se mai trezea. I-au administrat primul ajutor în timp ce așteptau să vină ambulanța.

Când medicii din ambulanță au ajuns la fața locului, aceștia au reușit să îl resusciteze după 24 de minute, dar creierul și măduva spinării, care au rămas fără oxigen, au suferit leziuni foarte grave.

Mama lui Daniel a spus că în băutura pe care bărbatul a consumat-o când a ieșit noaptea cu prietenii în oraș probabil că i-au fost puse droguri.

Doctorii au explicat familiei fotbalistului că chiar dacă Daniel se va trezi din comă, acesta va fi într-o stare vegetativă. După 25 de zile în care a fost în comă, Daniel s-a trezit  și, în mod „miraculos”, și-a recăpătat treptat funcția cognitivă.

„Când s-a trezit, nu putea să facă nimic. Nu putea să se miște - era ca un nou-născut, dar asistentele au spus că le urmărește cu ochii așa că au zis că este cineva acolo”, potrivit doamnei Cain.

Memoria pe termen scurt a fotbalistului a fost profund afectată, dar memoria pe termen lung a rămas intactă, conform mamei sale, care a confirmat că fiul ei „își revine treptat” și că își mai aduce aminte evenimentele pe care le-a trăit în copilărie.

După doi ani și jumătate în care Daniel a fost tratat în mai multe spitale din Marea Britanie, a putut în sfârșit să meargă acasă, dar acum are nevoie de un scaun cu rotile și de cineva care să aibă constant grijă de el.

Familia lui Daniel a lansat o campanie de donații pe site-ul GoFundMe pentru a strânge bani pentru tratamentul care i-a dat fostului fotbalist o nouă șansă la viață.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri