Un fost ginecolog în vârstă de 85 de ani, găsit vinovat în cazul bebelușilor furați în timpul dictaturii lui Franco

Data publicării:
Vela
Eduardo Vela. Foto: RTE

Un tribunal spaniol l-a găsit vinovat, luni, pe un fost medic ginecolog, în vârstă de 85 de ani, că a furat şi vândut copii în timpul dictaturii lui Franco, dar l-a achitat din cauza prescrierii faptelor, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Vela
Eduardo Vela. Foto: RTE

Medicul Eduardo Vela era acuzat de Ines Madrigal, o femeie în vârstă de 49 de ani, că a separat-o de mama sa biologică şi i-a falsificat certificatul de naştere în iunie 1969, pentru a o da unei femei sterile, cu complicitatea unui preot iezuit.

Tribunalul din Madrid l-a găsit vinovat pe ginecolog de infracţiunile de răpire a unui copil, falsificare de documente oficiale şi înscenare a unei naşteri, dar l-a achitat pentru că faptele s-au prescris.

Cea mai gravă dintre infracţiunile de care era acuzat Vela, cea de răpire, are un termen de prescriere de zece ani, care era deja depăşit atunci când reclamanta a depus plângerea, în 2012.

Eduardo Vela este primul inculpat în scandalul „bebeluşilor furaţi”, care a afectat mii de nou-născuţi în timpul dictaturii generalului Franco.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri