Un fost oficial din China, condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită. Bărbatul era directorul unui important parc naţional

Data publicării:
maini printre gratii intr-o celula
Un director din Ministerul Educației a fost arestat preventiv sub acuzația că a primit peste 340.000 de euro mită. Foto: Getty Images

Un fost director adjunct al unui important parc naţional din China a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a acceptat mită în valoare de aproape 90 de milioane de yuani (aproximativ 13,3 milioane de dolari), a decis, vineri, un tribunal din provincia chineză Heilongjiang, relatează Reuters. Bărbatul ar fi favorizat achiziţii de lemn și contractarea mai multor proiecte, iar în schimb ar fi primit mai multe proprietăți.

Instanţa a hotărât ca lui Jing Dongwen, fostul director adjunct al Parcului Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi din provinciile Jilin şi Heilongjiang, să i se retragă drepturile politice pe viaţă şi să îi fie confiscate toate bunurile.

Decizia reprezintă o condamnare rară a unui oficial chinez în domeniul conservării mediului.

Jing Dongwen, un fost director adjunct al Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură şi Păşunat, a "profitat de poziţia sa" deţinută din martie 2000 până în iunie 2013, pentru a accepta mită în domeniul "achiziţiilor de lemn şi contractării proiectelor".

"Jing Dongwen, ca funcţionar de stat, a profitat de poziţia sa pentru a obţine beneficii pentru alţii şi a acceptat în mod ilegal proprietăţi a căror valoare se ridică la o sumă extrem de mare, iar comportamentul lui a constituit infracţiunea de luare de mită", a mai spus instanţa.

Parcul Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi a început ca un proiect pilot în ianuarie 2017 şi acoperă o suprafaţă de 14.000 de km pătraţi, conform guvernului, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

China încearcă să creeze mai multe parcuri naţionale pentru o mai bună conservare a mediului după ce exploatarea lemnului şi mineritul au condus aproape la extincţia tigrilor siberieni şi a leoparzilor amur, răspândiţi în nord-estul Chinei.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri