Un general rus susține că 1,5 milioane de uniforme militare „s-au evaporat” din depozitele armatei: Nu există explicații pentru asta

Data publicării:
militari rusi pe tanc
Un general rus acuză că din depozitele armatei au dispărut peste 1,5 milioane de uniforme. FOTO: Profimedia Images

Odată cu începerea mobilizării parțiale anunțate de Putin, disfuncționalitățile din armata rusă au devenit din ce în ce mai evidente. Recruții au constatat că trebuie să-și cumpere singuri trusele de prim ajutor, sau că saci de dormit vor avea doar dacă-și aduc ei. De această dată, un general în rezervă, actual deputat în Duma de Stat, vorbește despre „evaporarea” a peste un milion și jumătate de uniforme militare. 

Generalul cu două stele, Andrei Gurguliov, a declarat, pe canalul său de Telegram, că este profund derutat de modul în care cifrele de pe hârtie nu corespund cu realitatea. De această dată, „surpriza” este dispariția uniformelor militare: „Eu încă nu pot înțelege unde au dispărut 1,5 milioane de truse (n.red. uniforme complete) care erau depozitate în punctele de primire a recruților. Noi astăzi avem probleme ba cu uniforma, ba cu altceva. Toate aceste lucruri existau, unde s-au evaporat? Asta nu poate fi explicat de nimeni, nicăieri, nicicum.” 

Declarațiile deputatului rus vin în contextul în care tot mai mulți specialiști vorbesc despre o potențială extindere a mobilizării și transformarea acesteia în una generală. Odată terminate procedurile de anexare a celor patru regiuni, rușii ar putea declara teritoriul național atacat, motiv suficient pentru a demara procedurile aferente unei stări de război, printre care și decretarea mobilizării generale. 

Referire la o posibilă evoluție a lucrurilor în acest sens a făcut și generalul în rezervă: „Astăzi trebuie să dotăm complet toate punctele de recrutare pentru viitor. Să nu dea Dumnezeu, circumstanțele nu ne vor permite (n.red. să asigure uniforme pentru toate punctele de recrutare) și ei ne vor cere să mai mobilizăm”.

Generalul în rezervă este unul dintre cei mai proeminenți militari din Federația Rusă. Acesta a participat în cel de-al doilea război din Cecenia și s-a remarcat în campania din Siria. 

 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri