Un gigant din industria tutunului lucrează la un vaccin pentru coronavirus

Data publicării:
pachet de tigari
Foto: Guliver/GettyImages

Un gigant din industria de prelucrare a tutunului, care produce unele din cele mai vândute mărci de țigarete din lume, a comunicat că lucrează la un nou produs: un vaccin pentru coronavirus.

Compania a transmis miercuri că o filială biotehnologică din SUA lucrează la un potențial vaccin pentru noul coronavirus, pentru care a folosit planta de tutun, relatează CNN.

Astfel, compania, prin filiala de biotehnologie, care a ajutat la dezvoltarea unui tratament experimental pentru Ebola în 2014, se alătură altor zeci de companii care au anunțat că lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, care a infectat până acum aproape un milion de oameni la nivel global și a ucis aproape 50.000.

Dezvoltarea vaccinurilor durează, de obicei, ani de zile, dar oamenii de știință și autoritățile guvernamentale speră să urmărească rapid procesul pentru a preveni reapariția virusului. Mulți experți spun că un vaccin este la cel puțin 18 luni distanță, dar alții sunt de părere că acesta este un termen optimist.

Producătorul de țigarete a mai spus că, în prezent, vaccinul este testat pe animale și negociază parteneriate cu agenții guvernamentale pentru a introduce vaccinul în studii clinice.

Dacă studiile clinice avansează, compania a spus că ar putea să producă până la 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână, începând cu luna iunie. Însă, dacă studiile nu vor avea succes, compania este dispusă să suporte toate costurile.

Pentru a produce vaccinul, compania spune că a clonat o porţiune din secvenţa genetică a coronavirusului şi a dezvoltat un antigen potenţial. Antigenul a fost apoi introdus în plantele de tutun pentru reproducere şi, odată ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat. Acum este supus testării preclinice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri