Un grup armat de extremă dreapta din SUA a luat ostatici câteva sute de imigranți la granița cu Mexicul

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
imigranti sua captura video 2

Pe fondul scandalului politic legat de ridicarea zidului cerut de președintele Trump la granița cu Mexicul, presa americană dezvăluie că în ultima săptămână peste 700 de imigranți au fost luați ostatici de miliții civile armate, în timpul săptămânii trecute. FBI a arestat sâmbătă liderul unui astfel de grup civil armat care se ocupa cu oprirea imigranților ilegali care treceau granița dintre SUA și Mexic, conform NBCNews

imigranti sua captura video
Captură video

Larry Hopkins, în vârsta de 69 de ani, cunoscut și sub numele de Johnny Horton, a fost arestat în New Mexico, pentru deținere ilegală de arme și muniție. El era liderul unei grupări denumite Patrioții Constituționali Uniți, despre care presa americană susține că a reținut mai mult de 5600 de imigranți în ultimele două luni. 

”Nu suntem îngrijorați pentru el, va fi absolvit de acuzații”, a declarat Jim Benvie, un purtător de cuvânt al Patrioților Constituționali Uniți. Benvie a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu un grup mare de persoane, printre care și copii, așezați în genunchi pe pământ. Vocea unei femei spune ”Nu știu dacă i-am prins pe toți, dar e o nebunie. Nu știu ce să zic despre asta, doar că trebuie să înceteze”. Alte filmări arată activitatea grupului de-a lungul graniței, și persoane care tocmai trecuseră frontiera. 

Intr-un video  postat miercurea trecută de purtătorul de cuvânt al Patrioților Constituționali Uniți, pare că acesta a oprit un grup de șapte persoane care tocmai trecuseră granița printr-o zonă în care nu există gard între cele două țări. ”Și desigur, ca de obicei, de aceea suntem noi aici. Pentru că nu există Poliția de Frontieră, ei sunt ocupați”, a spus el. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Uniunea Americană pentru Libertați Civile din New Mexico spune că ”justițiari înarmați” dețin imigranți și cere autorităților să înceapă o anchetă împotriva grupului pe care îl numește ”miliție fascistă”. ”Nu putem permite ca justițiari rasiști și înarmați să răpească și să rețină oameni care caută azil”, arată Uniunea Americană pentru Libertăți Civile într-o scrisoare trimisă către guvernatorul statului New Mexico și către procurorul general. 

Și autoritățile din Mexic și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu activitatea milițiilor civile înarmate care patrulează de-a lungul graniței și rețin ilegal imigranți. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri