Un incendiu uriaș din Los Angeles și-a dublat dimensiunea în mai puțin de 24 de ore

Data publicării:
Incendiu masiv pe un deal și silueta unui pompier pe fundal
Mii de persoane au primit ordin de evacuare a zonei ameninţate de incendiul Fairview, care a mistuit peste 7.700 de hectare de teren. Foto: Profimedia images

Un uriaș incendiu de vegetație, care devastează o zonă de la periferia orașului american Los Angeles de mai multe zile, și-a dublat dimensiunea în mai puțin de 24 de ore, au anunțat, joi, pompierii din oraș. Incendiul violent a fost produs pe fondul unui val înăbușitor de dălcur care a lovit vestul Statelor Unite ale Americii.

Mii de persoane au primit ordin de evacuare a zonei ameninţate de incendiul Fairview, care a mistuit peste 7.700 de hectare de teren, conform Agerpres.

„Incendiul se extinde spre est, sud şi în anumite zone de la nord de focar”, au informat serviciile californiene pentru stingerea incendiilor.

Două persoane au murit până în prezent în acest incendiu care a izbucnit luni, în contextul unui val de caniculă care a cuprins de o săptămână statul California şi regiuni din statele Nevada şi Arizona. Temperaturile ridicate, care au atins pe alocuri 45 de grade Celsius, pun în pericol reţeaua de electricitate din California.

California ISO a reuşit să evite, marţi, întreruperile rotative ale energiei electrice (monitorizate şi repartizate pe zone). Compania şi-a reluat, miercuri, solicitarea adresată consumatorilor săi de a „scădea consumul” în cursul serii, sfârşind prin a saluta cooperarea publicului, despre care a spus că a permite menţinerea alimentării cu energie electrică pe întreg teritoriul statului, toată săptămâna.

Potrivit serviciilor meteorologice din SUA, valul de căldură ar trebui să înceapă să se disipeze în următoarele zile.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri