Un influencer, „expert în seducţie”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după ce și-a înjunghiat fosta iubită de peste 80 de ori

Data publicării:
Mickaël Philétas
Un influencer, „expert în seducţie”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după ce și-a înjunghiat fosta iubită de peste 80 de ori. Foto: Captură YouTube

Un autointitulat expert în „seducţie” şi „masculinitate” a fost condamnat de un tribunal din Yvelines la închisoare pe viaţă după ce și-a ucis fosta iubită. Crima a avut loc într-un oraş de lângă Paris, în 2020, scrie The Guardian.

Mickaël Philétas, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit vinovat pentru înjunghierea mortală a fostei sale iubite, în vârstă de 34 de ani, în casa acesteia din Ecquevilly.

Fost muncitor feroviar, Philétas a devenit antrenor de aerobic şi vedetă pe YouTube după ce a început să posteze videoclipuri cu sfaturi despre cum trebuie să trăiască un „mascul alfa”.

Bărbatul, care se recomanda drept un „antrenor în seducţie”, şi-a înjunghiat fosta parteneră de peste 80 de ori, după ce a ajuns la locuinţa ei noaptea târziu.

El a fost condamnat și pentru tentativă de omor asupra noii sale partenere, precum şi pentru tentativă de omor şi agresiune sexuală asupra surorii sale mai mici, fapte care au avut loc în aceeaşi noapte.

Procurorul general, Marine Montauzou, a declarat în faţa instanţei că acţiunile lui Philétas reprezintă o „crimă sălbatică” şi că nu există „nicio îndoială” că au fost premeditate.

Referindu-se la înregistrările video, procurorul a declarat că este clar că acesta „nu tolerează ca vreo femeie să îl înfrunte” şi că are „o ură criminală faţă de femei”.

Philétas le-a spus anchetatorilor că nu urăște femeile și că a postat peste 1.500 de videoclipuri pe YouTube despre masculinitate pentru că este interesat de comunicarea online.

În instanţă, el şi-a invocat dreptul de a nu răspunde întrebărilor în timpul audierilor, iar la finalul procesului, a motivat că a simţit „o mare ruşine”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri