Un italian riscă 12 ani de închisoare după ce a mințit în privința simptomelor de coronavirus și a infectat mai multe persoane

Data actualizării: Data publicării:
oronavirus spreading through Milan during Fashion Week!
Foto: Profimedia

Un bărbat din Italia riscă 12 ani de închisoare după ce a ascuns faptul că are simptome de coronavirus pentru a face o rinoplastie, informează Newsweek.com.

Potrivit agenției italiene La Repubblica, un procuror a deschis un caz împotriva bărbatului pentru "epidemie culpabilă în stare agravantă".

Incidentul a avut loc săptămâna trecută la spitalul Parini din Aosta, o regiune din nordul Italiei. Bărbatul s-a prezentat pentru o rinoplastie de rutină, însă cu puțin timp înainte să înceapă operația anestezistul a sesizat o creștere a temperaturii pacientului.

La scurt timp, bărbatul a fost testat și s-a descoperit că este infectat cu Covid 19, boala provocată de noul coronavirus. Ulterior, a fost externat și a trebuit să fie autoizolat la domiciliu, însă s-a descoperit că deja îi infectase pe anestezist, asistentă și doctor.

Potrivit La Repubblica, bărbatul lucra într-o stațiune din Aosta, unde a luat contact cu mai mulți turiști din Lombardia - epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia. În timp ce încă se afla acolo, a avut simptome de coroanvirus, însă s-a temut că daca va anunțat simptomele operația sa de rinoplastie va fi amânată.

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus după China, raportând peste 30.000 de cazuri și 2500 de morți.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri