Un japonez de 17 ani a înjunghiat trei persoane, în timpul examenului de admitere la facultate. Le-a spus polițiștilor că voia să moară

Data publicării:
Atac cu cuțitul la Universitatea din Tokyo.
Atac cu cuțitul la Universitatea din Tokyo. Foto: Profimedia Images

Trei persoane au fost rănite sâmbătă, în Japonia, într-un atac cu cuţitul la Universitatea din Tokyo, unde avea loc examenul de admitere la facultate. Suspectul, care a înjunghiat victimele în spate, le-a spus polițiștilor că a vrut să "provoace un incident și să moară", relatează Reuters.

Un bărbat de 72 de ani, din Tokyo, a fost grav rănit în atacul produs în jurul orei 8.30 dimineaţa la una din intrările în campusul principal al universităţii, a menţionat poliţia, care a precizat că a fost reţinut un tânăr de 17 ani.

Celelalte două victime, un adolescent şi o adolescentă în vârstă amândoi de 18 ani, nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Din primele informaţii, suspectul reţinut, care şi-a înjunghiat victimele în spate, nu era o cunoştinţă a acestora, a mai indicat poliţia.

Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a explicat că nu avea rezultate bune la şcoală şi a vrut să "provoace un incident şi să moară". El a mai spus că a venit cu cuţitul de acasă.

Suspectul a declarat şi că înainte de atac a declanşat un incendiu într-o staţie de metrou în apropiere de campus. Departamentul de pompieri din Tokyo a afirmat că a fost chemat să intervină în zona respectivă în jurul orei 8.30 şi că incendiul a fost stins o oră mai târziu, potrivit Agerpres, care citează agenția Kyodo.

În pofida incidentului, examenele de intrare la facultate au continuat aşa cum era prevăzut.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri