Un jihadist ISIS de rang înalt a fost ucis în Siria după un raid al armatei SUA. Patru soldați americani au fost răniți

Data publicării:
uniforma cu emblema steag american soldat sua
Foto: Guliver/Getty Images

Armata americană a anunţat, vineri, că a ucis, în urma unui raid în Siria, un jihadist ISIS de rang înalt, precizând și că patru soldaţi ai săi au fost răniţi în cursul acestei operaţiuni desfăşurate joi seara.

„O explozie asupra ţintei a lovit patru militari americani şi un câine militar” în acest atac desfăşurat în nord-estul Siriei, în cursul căruia „ţinta, jihadist al Statului Islamic, Hamza al-Homsi, a fost ucis”, precizează într-o scurtă declaraţie comandamentul militar al SUA pentru Orientul Mijlociu, conform Agerpres.

Cei patru militari răniţi primesc, în prezent, îngrijiri la o bază americană din Irak. Nu se precizează care era rolul Hamza al-Homsi în cadrul grupării jihadiste.

Raidul a fost întreprins împreună cu Forţele Democrate Siriene, o alianţă condusă de combatanţi kurzi care a dus o campanie de ani de zile împotriva Statului Islamic în nordul Siriei.

Statul Islamic a numit un nou lider la conducerea grupării în decembrie, după ce fostul său şef s-a sinucis în timpul unui raid în sudul Siriei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri