Un jurnalist a fost arestat după ce a instigat pe Facebook la uciderea unui oficial al UE

Data actualizării: Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Un jurnalist albanez a fost arestat miercuri după ce a postat pe Facebook un mesaj de instigare la crimă la adresa croatei Romana Vlahutin, șefa delegației Uniunii Europene la Tirana.

Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit Balkan Insight, jurnalistul, pe nume Kastriot Myftaraj, a scris următorul mesaj pe rețeaua de socializare, pe 7 mai: „Orice albanez care își iubește țara o poate ucide pe Romana, iar acesta va fi un atac anti-terorist, nu unul terorist”.

Jurnalistul albanez a acuzat-o pe Romana Vlahutin că ar fi acordat sprijin necondiționat guvernului de centru-stânga condus de premierul Edi Rama, că ar fi încercat să submineze opoziția și că ar fi urmărit crearea pe scena politică albaneză a unei mișcări numită „Noua Iugoslavie”. De asemenea, jurnalistul a declarat că oficialul european ar avea legături cu magnatul și filantropistul George Soros.

„Myftaraj a publicat o postare în care face apel la acte de violență împotriva ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

Romana Vlahutin ocupă postul de reprezentant al UE la Tirana din 2014. Atacurile în presă îndreptate împotriva ei au început din momentul în care a adoptat o poziție fermă în sprijinul procesului de reformă a sistemului judiciar din Albania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri