Video Un jurnalist CNN afro-american a fost arestat în mijlocul unei transmisiuni live la protestele violente din Minneapolis

Data actualizării: Data publicării:
Jurnalist CNN, arestat în timpul unei transmisiuni la protestele din Minneapolis
Omar Jimenez, arestat de poliţia din Minneapolis în timpul unei transmisiuni live Foto: Captură CNN

Un jurnalist CNN care transmitea în direct din Minneapolis în timpul protestelor violente care au loc în acest moment în oraşul american a fost arestat de poliţia din Minnesota în timpul unui live.

ACTUALIZARE. Echipa CNN a fost eliberată din custodia poliţiei. Cei trei jurnalişti, Omar Jimenez, Bill Kirkos şi Leonel Mendez au fost eliberaţi după două ore de arest la o secţie de poliţie din Minneapolis.

Între timp, şi guvernatorul statului Minnesota şi-a cerut scuze pentru arestarea echipei de jurnalişti. Un alt jurnalist CNN de la faţa locului, alb, spune că a fost tratat cu politeţe de forţele de ordine: „Am stat în zonă, am discutat cu ofiţerii de la Garda Naţională şi cu poliţiştii. Mi-au cerut politicos să merg dintr-o parte în alta de câteva ori. M-am mai și apropiat mai mult decât şi-ar fi dorit şi de fiecare dată mi s-a cerut cu politeţe să mă retrag. Nu au scos nici cătuşele şi nici nu m-au agresat. Foarte diferit de ce s-a întâmplat cu Omar”, a spus Josh Campbell, celălalt jurnalist de la faţa locului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnalistul, el însuşi afro-american, a fost arestat şi încătuşat de poliţie chiar în timpul unei transmisiuni live la locul protestelor masive care au loc în Minneapolis din cauza morţii în custodia poliţiei a lui George Floyd, un bărbat de culoare.

Echipa de filmare a lui Jimenez, inclusiv un producător şi un cameraman, au fost şi ei încătuşaţi de poliţie. Camera CNN a fost confiscată, dar a continuat să transmită în timp ce echipa de filmare era arestată, poliţiştii nefiind conştienţi că ea încă filma.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri