Poveste uluitoare. Un marinar susține că a plutit în derivă timp de șapte luni în Oceanul Indian. Cum a reușit să supraviețuiască

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Un marinar polonez în vârstă de 54 de ani a fost salvat recent în largul La Réunion după ce a plutit în derivă timp de şapte luni, în Oceanul Indian, potrivit spueselor sale, a anunţat marţi seara Societatea Naţională franceă de Salvare pe Mare (SNSM).

marinarul
Foto: Twitter

Ambarcaţiunea improvizată a acestui marinar de naţionalitate poloneză a fost reperată în largul coastelor de nord de către un velier, care a alertat echipele de intervenţie, relatează AFP, potrivit News.ro.

O anchetă a fost deschisă de Jandarmerie, în vederea stabilirii circumstanţelor aventurii trăite de marinar.

Bărbatul a declarat că se afla în derivă pe mare de şapte luni.

El a spus că a plecat pe mare în mai, din Uniunea Comorelor, situată la sud-est de Africa.

El intenţiona să se ducă în Africa de Sud ca să-şi găsească un loc de muncă.

Ambarcaţiunea sa, o şalupă de salvare de pachebot, pe care el a amenajat-o, a căzut foarte repede în pană, potrivit spuselor sale.

Fără vreun mijloc de comunicare şi fără instrumente de navigaţie - pe care spune că le-ar fi spart - şi cu provizii pentru o lună, marinarul afirmă că a plutit în derivă între Maldive, Indonezia şi Insula Mauriţius, după care a fost salvat în largul La Réunion.

Cu pisica sa drept singur însoţitor, bărbatul spune că a supravieţuit mâncând o jumătate de plic de supă chinezească pe zi, uneori alături de ceea ce a pescuit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri