Un membru al pazei lui Joe Biden a fost arestat la Seul după ce a agresat, beat fiind, un cetățean sud-coreean

Data publicării:
Afiș care celebrează prietenia americano-coreeană la vizita președintelui Biden la Seul, în 2022
Joe Biden și-a început turneul asiatic cu o vizită în Coreea de Sud. Foto: Profimedia Images

Un membru al echipei de securitate a președintelui Joe Biden a fost arestat în capitala Coreei de Sud după ce ar fi agresat, beat fiind, un cetățean al acestei țări. Incidentul s-ar fi petrecut cu o zi înainte de venirea președintelui Statelor Unite în Coreea, în cadrul turneului asiatic al acestuia, relatează Reuters.

Membrul echipei de securitate în cauză, angajat la Homeland Security, a fost reținut în primele ore ale zilei de joi. Incidentul s-ar fi produs după ce și ofițerul american, dar și cetățeanul sud-coreean ar fi semnalizat același taxi, a spus un oficial din cadrul departamentului de poliție local. Incidentul s-a produs în afara hotelului Grand Hyatt, unde va sta Biden pe parcursul vizitei sale în Coreea de Sud.

Departamentul Homeland Security nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor Reuters de a răspunde la întrebări cu privire la incident. Departamentul include și Secret Service, agenția care se ocupă de paza președintelui Statelor Unite. Membrii acestei agenții au fost deseori implicați în incidente de acest tip în străinătate, în trecut.

Biden a ajuns la Seul vineri seară, Coreea de Sud fiind prima sa oprire din cadrul turenului său asiatic, primul în calitate de președinte SUA.

O televiziune sud-coreeană a relatat prima incidentul, precizând că suspectul este un bărbat în jurul vâstei de 30 de ani și a fost arestat după ce un alt oaspete al hotelului a chemat poliția.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri