Un microbiolog de top, acuzat că și-a ucis partenerul, a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a lupta împotriva COVID-19

Data publicării:
medic radiografie plamani covid
Foto: Gettyimages

Un fost profesor universitar acuzat că și-a ucis partenerul a cerut să fie eliberat pe cauțiune pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, informează The Independent.

Wyndham Lathem, un fost profesor asociat de microbiologie-imunologie la Universitatea Northwestern și specialist mondial de top în bacteriile patogene, se află în închisoarea din comitatul Cook de când a fost arestat pentru uciderea prietenului său, Trenton Cornell-Duranleau, în 2017. În contextul epidemiei, Lathem a cerut să fie eliberat pe cauțiune pentru a efectua cercetări despre coronavirus.

Doctorul William Goldman, șeful departamentului de Microbiologie și Imunologie de la Universitatea din Carolina de Nord, a scris un mesaj în favoarea eliberării lui Lathem, susținând că "experința deținută" îl face "potrivit" pentru a participa la actualale studii despre coronavirus. Goldman a mai spus că "are sens să se profite de toți experții disponibili în perioada aceasta de criză".

Luni, judecătorul Charles Burns a respins eliberarea lui Lathem contra unei cauțiuni de 1 milion de dolari, după o audiere de urgență efectuată vineri prin teleconferință. Wyndham Lathem și-a manifestat în fața instanței și temerea că se va înbolnăvi de COVID 19 în închisoare.

Avocatul lui Lathem, Adam Sheppard, a declarat că fostul profesor este dezamăgit de decizia instanței și că prezintă simptome blânde de COVID-19. Totodată, a spus că angajații penitenciarului i-ar fi cerut lui Lathem sfaturi pentru a preveni răspândirea epidemiei.

Închisoarea în care se află Wyndham Lathem are deja 309 cazuri confirmate de coronavirus, iar doi deținuți au murit.

Wyndham Lathem este reținut în penitenciarul din comitatul Cook din 2017, fără cauțiune. Anul trecut, complicele său, un angajat al Universității Oxford, și-a recunoscut vina în moartea lui Trenton Cornell-Duranleau. Lathem spune că este nevinovat și nu recunoaște acuzațiie. El era cunoscut anterior pentru cercetările sale asupra pandemiei "Moartea neagră", cauzată de bacteria Yersinia pestis.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri