Un miliardar reacționează în cazul dispariției jurnalistului Khashoggi. Ce decizie a luat acesta împotriva Arabiei Saudite

Data publicării:
cctv

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a suspendat un proiect de investiţii în valoare de 1 miliard de dolari convenit cu Arabia Saudită, în urma dispariţiei unui jurnalist al publicaţiei Washington Post, Jamal Khashoggi, potrivit unui articol publicat de New York Post, citat de MarketWatch, transmite News.ro.

Virgin Voyages Unveils Vitamin Sea with Sir Richard Branson
Richard Branson. Foto: Guliver / GettyImages

Branson a făcut anunţul joi, în timp ce senatorii americani au declanşat o investigaţie referitoare la circumstanţele dispariei lui Khashoggi, care este rezident în Statele Unite şi critic al Arabiei Saudite.

„Ceea ce s-a întâmplat în Turcia, legat de dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, dacă se va dovedi adevărat, va schimba abilitatea oricăruia dintre noi, din Occident, să facem afaceri cu guvernul saudit. Am solicitat mai multe informaţii din partea autorităţilor saudite şi să îşi clarifice poziţia referitoare la Khashoggi”, a afirmat Branson într-un comunicat.

Guvernul saudit anunţase anul trecut intenţia de a investi 1 miliard de dolari în Virgin Galactic şi Virgin Orbit, potrivit CNBC.

Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie, după ce a mers la consulatul din Istanbul pentru actele necesare căsătoriei sale cu o cetăţeană turcă.

Miercuri, un grup bipartizan de senatori americani a trimis o scrisoare preşedintelui Donald Trump prin care îi solicită să stabilească dacă Arabia Saudită este responsabilă de asasinarea lui Khashoggi.

Rezultatul cercetărilor ar putea duce la impunerea de sancţiuni regimului saudit.

Referindu-se la posibilele sancţiuni împotriva Arabiei Saudite, Trump a spus că „nu este pentru oprirea unei ţări de la cheltuirea a 110 miliarde de dolari şi permiterea Rusiei şi Chinei să beneficieze de aceşti bani”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri