Un nou val de căldură extremă va lovi 31 de milioane de americani. Meteorologii spun că se vor doborî toate recordurile de temperatură

Data actualizării: Data publicării:
Peste 230 de morți în Canada, din cauza căldurii
Val de căldură extremă în Canada si SUA. FOTO: Profimedia Images

Peste 31 de milioane de oameni din vestul și sud-vestul SUA se pregătesc pentru un nou val puternic de caniculă, care va aduce iar temperaturi record în acest weekend. Autoritățile avertizează că recordurile ar putea fi doborâte în multe regiuni din California și Nevada. În Las Vegas ar putea chiar să se depășească recordul de 47 de grade Celsius.

Locuitorii din aceste zone sunt expuși riscului de boli legate de căldura excesivă.

Los Angeles și San Francisco vor beneficia de răcoarea oceanelor și nu se vor confrunta cu aceste maxime extreme.

"Temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade peste cele normale în această perioadă a anului. Va fi un val de căldură record", a declarat Diana Crofts-Pelayo, purtător de cuvânt al biroului de servicii de urgență din California, la începutul acestei săptămâni, scrie Guardian

Această undă de căldură vine după ce săptămâna trecută au fost depășite toate recordurile de căldură în state din SUA și în vestul Canadei. Numărul deceselor cauzate de căldură în Oregon și Washington a crescut la un total de aproape 200, în timp ce până la 500 ar fi murit în Columbia Britanică.

Vineri, oficialii din statul Washington au anunțat noi măsuri de urgență pentru muncitorii din agricultură și care lucrează în aer liber. Astfel, dacă temperatura este mai mare de 38 de grade Celsius, angajatorii trebuie să le ofere apă și pauze de cel puțin 10 minute la fiecare două ore.

"Căldura extremă în statul nostru a atins anul acesta niveluri catastrofale. Riscul de sănătate pentru oameni este semnificativ, în special pentru cei care muncesc în aer liber toată ziua", a spus guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee. 

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să stea în case, să dea drumul la aerul condiționat și să se hidrateze.

Căldura extremă și seceta cresc și mai mult riscul de producere a incendiilor. Autoritățile spun că lungimea sezonului de incendii a crescut cu 75 de zile în Sierras, în concordanță cu o creștere a numărului de incendii forestiere la nivel de stat.

Potrivit Weather.com, au fost 4.599 incendii, de la 1 ianuarie 2021, față de 3.874 câte au fost în perioada similară a anului anterior.

Arizona, California, Idaho, Massachusetts, Nevada , New Hampshire, Rhode Island și Utah au avut parte de cea mai fierbinte lună iunie din istorie.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri