Un oficial australian este cercetat după o "eroare administrativă" care se pedepsește cu până la 14 ani de închisoare

Data publicării:
elliot

Autoritățile australiene verifică dacă ministrul Poliției din statul New South Wales, David Elliott, a încălcat legea când a tras cu două arme interzise la inaugurarea unui poligon, informează BBC.

David Elliot a anunțat recent poliția despre această situație, după ce au început să circule fotografii cu el la poligon, în 2018.

Australia a interzis civililor să folosească arme semi-automate și automate, însă se pot face excepții în anumite cazuri.

Presa australiană a scris că Elliot a tras cu o armă automată și un pistol semi-automat în septembrie 2018, la inaugurarea unui poligon din incinta unui penitenciar, în Sydney. În statul New South Wales, o persoană care folosește o armă de foc interzisă riscă până la 14 ani de închisoare.

Atât David Elliot, cât și oficialii sistemului penitenciar, au dat vina pe o "eroare administrativă". Armele cu care a tras Elliot pot fi utilizare doar de armată, forțele speciale ale poliției și ofițerii din penitenciare.

David Elliot a postat în 2018 fotografii de la eveniment pe Facebook, spunând că dedică poligonul în memoria unui gardian mort. Elliot și soția gardianului au tras apoi câte un foc de armă în amintirea acestuia.

Elliot spune că a acționat "cu bună credință" și că a folosit armele "sub strictă supraveghere", considerând că administrația penitenciarelor s-a ocupat de aprobările necesare.

Oficialul a contactat poliția săptămâna aceasta, după ce a fost avertizat că este posibil ca administrația penitenciarelor - Corrective Services NSW - să fi încălcat legea. Administrația Penitenciarelor i-a cerut scuze ministrului pentru această situație.

Australia are unele dintre cele mai aspre restricții în privința armelor de foc, ele fiind introduse după un masacru care a avut loc în 1996.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri