Un ofițer ucrainean spune că soldații ruși luptă „prostește” și „cad mereu în aceleași capcane”

Data actualizării: Data publicării:
Shocking Footage Shows Aftermath Of Airstrike On Maternity Hospital In Mariupol
Atac aerian al armatei ruse la Mariupol FOTO: Profimedia Images

Un locotenent din armata ucraineană a declarat într-un interviu pentru presa americană că soldații ruși luptă „prostește” și fără strategie, în contextul în care, după 5 săptămâni de război, trupele lui Putin nu numai că nu și-au atins obiectivele, ci chiar pierd din puținul teren câștigat până acum.

„Rușii luptă prostește”, a declarat locotenent Tatiana Hornovol într-un interviu acordat joi pentru CBS News, citat de Business Insider. „Nu au strategie sau tactici, cad mereu în aceleași capcane, iar comandanții lor doar îi presează să avanseze.”

Andrei Rogalski, soldat voluntar, a acordat și el un interviu pentru CSB în care a spus ce crede despre atacul Rusiei asupra țării sale. „Este răul în stare pură ceea ce au făcut”. Înainte de război, Andrei era macaragiu și a făcut doar două săptămâni de pregătire militară de bază înainte de a pleca la luptă.

Ministerul rus al Apărării a anunțat la începutul acestei săptămâni că va reduce atacurile în partea de nord a Ucrainei, că plănuiește să-și retragă forțele din jurul Kievului și să le redirecționeze către Donbas, în est.

Însă SUA și Ucraina și-au exprimat scepticismul față de afirmația Rusiei și au spus că mișcarea trupelor este probabil mai degrabă o redistribuire decât o retragere.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri