Un oligarh ucrainean a fost găsit mort în casa lui din Anglia

Data actualizării: Data publicării:
politie anglia
Sursa foto: Profimedia Images

Mikhail Watford, un oligarh născut în Ucraina în 1955, pe când țara făcea parte din Uniunea Sovietică, a fost găsit mort în casa lui din Surrey, informează The Guardian. Decesul s-a produs în circumstanțe care nu pot fi explicate pentru moment, însă nu este tratat ca fiind suspicios de către autoritățile britanice.

Oligarhul Mikhail Watford și-a clădit averea cu ajutorul petrolului și gazului, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Vestea morții lui Watford vine în contextul în care atenția publică este asupra oligarhilor din Marea Britanie despre care se crede că fac parte din cercul apropiat al lui Vladimir Putin, după invazia Ucrainei de către Rusia.

Cu toate acestea, nimic nu sugerează că Mikhail Watford ar fi fost afectat de sancțiunile occidentale sau că ar fi fost victima unei operațiuni rusești.

Poliția din Surrey a anunțat că trupul lui Watford a fost găsit la o locuință aflată la vest de Londra. "Am fost chemați luni, 28 februarie, după ce trupul unui bărbat a fost descoperit la o adresă din Portnall Drive, Wentworth". "A fost chemată o ambulanță, dar bărbatul - în jurul vârstei de 60 de ani - a fost pronunțat mort. O anchetă a fost lansată pentru a se stabili cauza morții, însă nu se crede că s-a produs în circumstanțe suspicioase", a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Surrey.

Mikhail Watford s-a născut Mikhail Tolstosheya în Ucraina, în 1955, în perioada Uniunii Sovietice. El și-a modificat numele după ce s-a mutat în Marea Britanie, la începutul anilor 2000. Oligarhul a povestit pentru Sunday Times, în 2015, că a avut o copilărie foarte bună în Ucraina, trăind într-un "apartament cu patru dormitoare, cu baie, și având mașină". "În ceea ce privește luxul, era echivalentul călătoriei actuale cu un avion privat", spunea el.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri