„Un om foarte... uman”. Ultima lovitură a propagandei ruse: o emisiune dedicată în totalitate lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
putin

Pe măsură ce reforma pensiilor din Rusia își arată natura de bombă socială, aparatul de propagandă al Kremlinului caută să reducă la maxim efectele politice asupra lui Vladimir Putin. Soluția? Televiziunea națională Rossiya-1 a lansat o nouă emisiune, dedicată în totalitate proslăvirii președintelui rus.

Emisiunea – denumită Moscova. Kremlin. Putin - a debutat duminică, în timp ce protestele față de reforma pensiilor cuprinseseră întreaga țară.

Primul episod s-a concentrat pe latura paternă a lui Vladimir Putin, prezentat într-o pastișă sovietică de „mare iubitor de copii”, notează Euronews.

Un alt subiect disecat de invitații emisiunii a vizat „fizicul excepțional” al șefului de la Kremlin.

Nu a fost trecut cu vederea nici concediul lui Putin în stepa siberiană, unde a apărut în mai multe materiale purtând o pălărie de Indiana Jones în drumeții prin munți ori alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, într-o barcă, admirând flora locală de pe fluviul Enisei.

A fost prezent în studio și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, care a fost rugat să împartă câteva detalii picante telespectatorilor.

„Natura acolo este sălbatică, sunt urși. Dar bodyguarzii au fost înarmați într-o manieră adecvată, pentru orice eventualitate. Dacă un urs îl vede pe Putin, el se va comporta așa cum trebuie, doar nu este idiot”, a explicat Peskov în studio, într-o notă stângace de umor, adăugând că până și un animal sălbatic nu poate face abstracție de funcția lui Vladimir Putin.

Despre calitatea umană a lui Putin, referindu-se la iubirea lui pentru copii, Peskov a declamat: „Are o atitudine foarte umană, sinceră, față de copii. Așa ceva nu se poate simula. Dar Putin nu iubește doar copiii. El iubește, în general, oamenii. Este un om foarte uman”.

Emisiunea a fost moderată de Vladimir Soloviov, vedeta Rossiya-1 și unul dintre cei mai zeloși promotori ai Kremlinului, îmbrăcat în deja arhicunoscuta sa ținută: sacoul negru care imită o haină cazonă imperială.

Noua emisiune vine pe fondul unor sondaje recente de opinie, care indică o scădere drastică de încredere în Vladimir Putin, după suportul lui pentru planul guvernului rus de a majora vârsta de pensionare, subliniază Radio Europa Liberă.

Preşedintele rus a anunţat că vârsta de pensionare pentru femei ar crește de la 55 la 60, în loc de 63, aşa cum anunţase iniţial. Totuşi, pentru bărbaţi, rămâne aceeaşi creştere de 5 ani, până la vârsta de 65 de ani.

Sindicatele au avertizat că mulţi nu vor trăi suficient de mult pentru a obţine o pensie, mai ales acum odată cu majorarea vârstei de pensionare.

Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate, bărbaţii din Rusia au o speranţă de viaţă de 66 de ani. Asta ar însemna că după o viaţă muncită le-ar mai rămâne în medie, doar un an de pensie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri