Un polițist de frontieră bulgar a fost împușcat mortal în timp ce inspecta o spărtură în gardul de la granița cu Turcia

Data publicării:
un poliist de frontiera si un soldat pe partea bugara a granitei cu turcia
Un polițist de frontieră bulgar a fost împușcat mortal în timp ce inspecta o spărtură în gardul de la granița cu Turcia. Foto: Profimedia

Incident grav la granița turco - bulgară. Un polițist bulgar care patrula pe partea sa de frontieră a fost împușcat mortal, de pe teritoriul Turciei.

Incidentul a avut loc luni seara, când au fost trase focuri de armă de pe teritoriul turc asupra unui ofițer de poliție de frontieră și a unui soldat care patrulau la graniță în apropierea satului Golyam Dervent, a spus ministrul bulgar de interne, Ivan Demerdjiev, citat de Reuters.

El a spus că, cel mai probabil, atacatorii sunt traficanți de persoane.

Polițistul, care inspecta o tăietură în gardul de la graniță, a murit pe loc. Militarul, care nu a fost rănit, a răspuns la foc după ce a auzit 10-15 împușcături, iar un grup format din presupuși imigranți s-a retras, au spus oficialii.

„Este un act criminal, o agresiune extremă... Acesta este primul atac cu arme de foc al migranților”, a declarat Demerdjiev, care a mers la locul incidentului.

„De acum înainte, vom fi intransigenți față de oricine pune în pericol sănătatea și viața ofițerilor noștri”, a mai spus el.

Nu se știe cât de mare era grupul sau dacă una sau mai multe persoane au deschis focul asupra ofițerului și soldatului.

Demerdjiev a spus că autoritățile turce s-au angajat să coopereze și să-i caute pe autori și că le va cere să combată mai activ rețelele de trafic de ființe umane.

Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului tot mai mare de migranți.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri