Un polițist indian s-a ales cu mâna retezată după ce patrula sa a oprit o mașină cu războinici Nihang în timpul stării de izolare

Data actualizării: Data publicării:
violenta-politisti-india-carantina
Imagine de arhivă. Foto: captură Twitter/Reuters

Un polițist din India s-a ales cu mâna retezată, iar alți șase agenți au fost grav răniți, după ce au oprit o mașină în statul Punjab, în perioada măsurilor de izolare, informează CNN.

Mâna lui Harjeet Singh, un subinspector adjunct, a fost reatașată după o operație care a durat aproape opt ore.

Atacul a avut loc după ce o mașină în care se aflau șapte bărbați, membrii ai unei secte războinice Sikh denumită Nihang, a fost oprită la un baraj rutier din districtul Patiala, a declarat un oficial indian pentru CNN.

Când poliția le-a cerut bărbaților documentele de călătorie, unul dintre aceștia a scos o sabie și i-a retezat mâna lui Singh. Polițiștii răniți, unul dintre ei cu răni de sabie pe spate, au fost transportați la Institutul de Educație Medicală și Cercetare din Chandigarh.

"Mă bucur să vă anunț că operația de șapte ore și jumătate pentru reatașarea mâinii lui Harjeet Sinhg s-a încheiat. Mulțumesc doctorilor și personalului medical. Îi urez lui Harjeet Singh o recuperare rapidă", a scris Amarinder Sings, ministrul șef al statului Punjab, pe Twitter.

După o operațiune desfășurată la un templbu Sikh, cei șapte atacatori au fost arestați și investigația continuă.

India se află sub o stare națională de izolare care ar urma să se încheie pe 14 aprilie. Punjab a fost unul dintre primele state care a extins starea de izolare până la finalul lunii. Statul din nordul țării a confirmat până în prezent 151 de cazuri de coronavirus și 11 victime.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri