Un polonez a stat 18 ani în închisoare, deși era nevinovat. Bărbatul a izbucnit în lacrimi când a aflat că va fi eliberat

Data actualizării: Data publicării:
komenda

Un polonez a petrecut 18 ani în spatele gratiilor, fără să fie vinovat de fapta pentru care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare: violarea și uciderea unei adolescente de 15 ani. Joi, instanța a decis să îl elibereze pe bărbat, după ce procurorii au ajuns la concluzia că acesta nu ar fi putut comite fapta de care era acuzat, relatează TVN24.

Tomasz Komenda a fost condamnat în 2004 la 25 de ani de închisoare pentru violarea și uciderea unei fete de 15 ani. El a executat 18 ani de închisoare, întrucât a fost încarcerat încă din anul 2000. Acum, procurorii au obținut noi dovezi care arată că Tomasz nu este vinovat, iar judecătorul a anulat sentința inițială.

Joi, bărbatul a părăsit centrul de detenție din Wrocław și a fost așteptat de întreaga familie, care se bucură pentru că, în sfârșit, s-a făcut dreptate. Copleșit de emoții, Komenda nu a făcut nicio declarație.

Bărbatul poate cere acum statului polonez despăgubiri în valoare de milioane de dolari pentru nedreptatea care i s-a făcut. În închisoare, Tomasz a povestit că a fost bătut, hărțuit și umilit de ceilalți deținuți, care l-au tratat ca pe un pedofil.

„Am încercat să mă sinucid de mai multe ori în închisoare, din cauza abuzurilor. Acum, după 18 ani, sunt extrem de fericit că pot îmbrățișa din nou o persoană pe care o iubesc enorm: mama. Sunt pregătit să fiu din nou liber. După 18 ani, am ajuns din nou de unde nu trebuia să plec niciodată: acasă. Sunt fericit”, a povestit Komenda.

În noaptea de Anul Nou din 1996, adolescenta Malgorzata K. a fost violată și apoi omorâtă, după ce a plecat de la clubul unde petrecuse Revelionul alături de prieteni. Cadavrul tinerei a fost descoperit în prima zi a anului 1997, pe o proprietate privată din apropierea clubului. Medicii legiști au stabilit că aceasta a murit din cauza hipotermiei și a rănilor suferite. Trei ani mai târziu, în anul 2000, Tomasz Komenda era închis pentru crimă și viol, iar patru ani mai târziu, în 2004, el își afla sentința grea: 25 de ani de închisoare.

În luna iunie a anului trecut, procurorii au reușit să dea de urma unui alt suspect. Acesta a fost reținut și urmează ca procesul să stabilească dacă el este, cu adevărat, criminalul.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri