Un pompier german e bănuit de incendieri în serie. Ar fi dat foc unui centru de refugiați ucraineni, apoi a mers să stingă flăcările

Data publicării:
Incendiu la un centru de refugiați din Germania.
Incendiu la un centru de refugiați din Germania. Foto: Profimedia

Un incendiu care a distrus luna trecută un adăpost pentru refugiații ucraineni din nord-estul Germaniei a fost declanșat de unul dintre pompierii care a ajutat apoi la stingerea flăcărilor, potrivit procurorilor din landul Mecklenburg-Vorpommern. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, bănuit că a încercat să provoace 19 incendii, a fost arestat, relatează The Guardian.

O zvastică desenată pe un logo al Crucii Roșii în fața hotelului unde erau cazați refugiații i-a făcut inițial pe anchetatori să creadă că există motive politice în spatele incendiului care a provocat pagube în valoare de milioane de euro. Niciunul dintre cei 17 locuitori ai adăpostului nu a fost rănit.

Miercuri, anchetatorii au anunțat că au ajuns la concluzia că incendiul de la centrul pentru refugiați făcea parte dintr-o serie de 19 tentative de incendiere în zona de est a orașului-port Wismar, inclusiv într-o pădure și într-o parcare.

Nu există indicii privind motivații politice, au spus procurorii.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost inițial membru al serviciilor voluntare de pompieri, iar apoi a devenit pompier profesionist. El a negat acuzațiile, dar rămâne în arest preventiv.

La fel ca ceilalți pompieri implicați în efortul de stingere a focului de la hotel, bărbatul a fost audiat de polițiști în zilele de după incendiu.

Neconcordanțe între declarațiile sale și cele ale altor pompieri i-au alertat pe anchetatori, care au găsit martori care să demonstreze că bărbatul a vizitat patru dintre locurile unde s-au produs celelalte incendii. Într-un caz, a relatat Der Spiegel, un martor l-a văzut pe bărbat sosind cu mașina cu puțin timp înainte de declanșarea unui incendiu și plecând la scurt timp după.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri