Un prinţ saudit este anchetat pentru sclavie modernă. „Femeile erau la dispoziția lui zi și noapte și dormeau pe jos”

Data actualizării: Data publicării:
femeie deprimata sta jos langa pat cu fata in palme
O fată de 13 ani spune că a fost violată de polițistul la care s-a dus să reclame un viol Foto: Guliver/GettyImages

Un membru al familiei regale saudite este vizat de o anchetă pentru trafic de persoane deschisă în 2019 de Parchetul din Nanterre, din apropiere de Paris. Şapte dintre angajatele prinţului saudit, majoritatea de origine filipineză, au depus plângere în octombrie 2019 pentru sclavie modernă, a confirmat parchetul.

Faptele datează de mai mulţi ani, din 2008, 2013 şi 2015, într-un apartament din Neuilly-sur-Seine, la periferia Parisului.

Reclamantele au fost audiate în urmă cu câteva săptămâni, a spus o sursă apropiată de anchetă, precizând că prinţul nu a fost încă audiat de anchetatori deoarece nu este prezent pe teritoriul Franţei.

Servitoarele, recrutate în Arabia Saudită şi care i-au urmat pe prinţ şi familia sa în cele două ţări, aparent au evadat în timpul unei călătorii în Franţa, a adăugat această sursă citată de Agerpres.

Conform ziarului Le Parisien, aceste femei, însărcinate în special să se ocupe de cei patru copii ai cuplului princiar, erau "la dispoziţia angajatorului lor zi şi noapte, întreaga săptămână", iar unele dormeau "pe jos".

Ancheta este derulată de comisariatul din Neuilly-sur-Seine şi de departamentul de luptă împotriva criminalităţii organizate în legătură cu imigraţia ilegală

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri