Un profesor rănit în atacul de la școala din Uvalde îi acuză de lașitate pe polițiști: Copiii țipau "Suntem aici". Dar ei plecaseră

Data actualizării: Data publicării:
Arnulfo Reyes
Arnulfo Reyes a fost rănit în atac. FOTO: BBC

Un profesor rănit în atacul armat de la școala din Uvalde, Texas, îi critică pe polițiștii care au venit atunci la fața locului. Spune despre ei că au fost lași și că au intervenit mult prea târziu, în timp ce elevii lui erau uciși, scrie BBC.

Într-un interviu pentru ABC News, el a vorbit despre tragedia trăită atunci, când 11 elevi ai lui au fost omorâți de atacatorul de 18 ani.

Arnulfo Reyes este profesor de 17 ani și spera că ziua respectivă avea să fie una frumoasă. Avea planuri să le arate elevilor lui filmul "Familia Addams" - versiunea animată. Atacatorul a început să tragă, chiar atunci când el și elevii lui erau în clasă urmărind filmul.

Le-a spus copiilor să se ascundă sub mese și să nu se miște. Bărbatul înarmat intrase însă și a început să tragă.

Profesorul a fost împuşcat, apoi s-a prefăcut inconştient, însă atacatorul l-a mai împuşcat o dată, glonţul străpungându-i spatele şi perforându-i unul dintre plămâni. În timp ce era căzut lângă catedră, a auzit cum polițiștii intrau în școală, la doar câteva minute după ce intrase și atacatorul.

A durat însă mai mult de o oră până când ei au intrat în forță în clasă și l-au ucis pe atacator.

"Mă rugam să nu aud nici un elev al meu vorbind. Un elev din clasa alăturată striga după polițiști: "Suntem aici. Suntem aici", a povestit el.

"Dar ei plecaseră deja. Apoi el [atacatorul – n.r.] s-a ridicat din spatele biroului meu și s-a dus acolo și a început să tragă din nou", a adăugat profesorul.

După mai multe informații contradictorii, poliția a comunicat că ucigașul a fost închis în sala de clasă timp de 77 de minute înainte ca poliția să spargă ușa. Poliția din Uvalde a fost dur criticată pentru că a intervenit mult prea târziu.

Profesorul Reyes a spus că s-a simțit abandonat: "Nu există nicio scuză pentru acțiunile lor (ale polițiștilor – n.r.) și nu îi voi ierta niciodată".

În timpul atacului, copiii sunau agitați la 911 pentru a anunța că sunt mulți împușcați. Părinții îngrijorați au vrut să intre în clădire, dar poliția i-a împiedicat.

Anchetatorii spun că polițiștii de la fața locului așteptau întăriri deoarece atacatorul era înarmat.  

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri