Un regizor chinez și întreaga sa familie au murit după ce se autoizolaseră pentru că nu mai erau locuri în spitale

Data actualizării: Data publicării:
Daily Life In Wuhan During Lockdown
Foto: Getty Images

Un regizor chinez, sora sa și părinții săi, au murit după ce au fost infectați cu coronavirus, aceste fiind cel mai recent caz făcut public în care o familie întreagă a murit pentru că nu a reușit să găsească loc într-un spital din Wuhan.

Chang Kai, în vârstă de 55 de ani, a murit pe 14 februarie. Părinții lui muriseră la începutul lunii, iar sora lui a murit la câteva ore după el. Soția lui Chang se află în stare gravă. Familia intrase împreună în carantină, potrivit The Guardian, care citează publicația chineză Caixin.

Rata mortalității în Wuhan și în întreaga provincie Hubei este mai ridicată decât în restul Chinei, iar mulți pacienți găsesc foarte greu un pat în spitalele pline peste capacitatea maximă, deși autoritățile au construit noi unități și au amenajat centre medicale improvizate.

Nici prezența în spital nu garantează supraviețuirea, unii pacienți murind în ciuda ingrijirilor intense, printre victime aflându-se și doctorul care a încercat să avertizeze populația privind coronavirusul și directorul unui spital.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că deși boala este mai puțin agresivă în 4 din 5 cazuri, aproximativ 20% din bolanvi vor maifesta simptome puternice.

Există îngrijorări că sfatul dat de autorități celor cu simptome, de a sta acasă, a dus la îmbolnăvirea celorlalți membri ai familiei.

Chang Kai îl îngrijea pe tatăl său acasă de la finalul lunii ianuarie, pentru că nu găsise un pat de spital. Bătrânul a murit pe 28 ianuarie, însă îi infectase deja pe ceilalți. Mama lui Chang a murit câteva zile mai târziu. Regizorul a murit și el câteva zilei mai târziu. Sora sa la scurt timp, iar soția lui Chang Kai este în stare gravă. Fiul regizorului se află la Londra.

Epidemia de coronavirus a infectat 73.000 de pacienți și a ucis 1875 de oameni. Majoritatea victimelor provin din China.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri