Un român s-a prefăcut că este polițist și a jefuit o refugiată ucraineană în Spania

Data publicării:
arestat spania
Sursa foto: Policia National

Un cetățean român a fost arestat în Alicante după ce s-a prefăcut că este agent al poliției naționale spaniole și a jefuit o refugiată ucraineancă, informează El Periodic.com.

Tâlhăria a avut loc în centrul orașului, la finalul lunii aprilie. Într-un amestec de engleză și spaniolă, bărbatul i-a spus victimei, o refugiată ucraineancă în vârstă de 64 de ani, că este polițist și că o suspectează că vinde cocaină. El i-a cerut rucsacul pentru percheziție.

Femeia i-a dat rucsacul, iar românul a început să caute în el. Pentru că nu a găsit nimic de valoare, presupusul polițist i-a cerut femeii să-și deschidă haina, ca să vadă dacă nu ascunde droguri. Victima avea sub haină o mică geantă cu bani. Cetățeanul român a cerut geanta pentru percheziție, apoi s-a prefăcut că verifică bancnotele de droguri. Pentru a părea mai credibil, pe parcursul căutării, românul s-a prefăcut că vorbește la telefon cu un alt agent de poliție. Profitând de starea de teamă a victimei, bărbatul a luat banii fără ca femeia să observe, apoi i-a înapoiat geanta.

Ulterior, bărbatul i-a spus refugiatei ucrainene că poate pleca, dar că trebuie să revină a doua zi în același loc cu toate documentele sale.

Victima a plecat speriată și nu a realizat decât atunci când a ajuns acasă că geanta în care avea 1000 de euro era goală.

Imediat, femeia s-a dus și a raportat furtul la poliția spaniolă. În baza descrierii oferite de femeie și a imaginilor surprinse de camerele video din zonă, poliția l-a localizat pe bărbatul căutat și l-a reținut, deși acesta a încercat să fugă și s-a opus arestării.

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 46 de ani, are numeroase antecedente penale pentru fapte similare și urmează să apara în fața instanței.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri