Un rus a fost arestat în Norvegia, după ce a fost prins pilotând o dronă

Data publicării:
drona
Poliţia norvegiană a arestat un rus care a pilotat o dronă deasupra arhipelagului strategic Svalbard din Arctica Foto: Profimedia Images

Poliția norvegiană a arestat un cetățean rus pe aeroportul din orașul arctic Tromsoe, bărbatul fiind acuzat că a pilotat o dronă cu care a fotografiat aeroportul din Kirkenes și un elicopter al armatei, relatează Reuters. Este vorba despre a doua arestare de acest fel într-o săptămână.

Poliția a confiscat o cantitate mare de echipament de fotografie, inclusiv o dronă și mai multe carduri de memorie, în timpul arestării bărbatului de 51 de ani, vineri. El a recunoscut că a pilotat drona, precizează poliția norvegiană.

Legile adoptate în urma impunerii sancțiunilor împotriva Rusiei interzic companiilor sau cetățenilor ruși să opereze aparate de zbor în Norvegia.

„Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, am văzut imagini de pe aeroportul din Kirkenes și imagini ale elicopterului Bell al forțelor de apărare”, a declarat procurorul Jacob Bergh, într-un comunicat de presă.

Bergh a precizat că Serviciul de securitate al poliției norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat în acest caz și că poliția a cerut un ordin judecătoresc pentru a-l reține pe bărbat pentru o perioadă de patru săptămâni.

Acuzatul a declarat poliției că a intrat joi în Norvegia prin punctul de frontieră nordic Storskog și că se îndrepta spre arhipelagul arctic Svalbard.

Acțiunea poliției marchează a doua arestare în decurs de o săptămână a unui cetățean rus pentru că a pilotat drone în Norvegia, un alt bărbat fiind reținut, pentru o perioadă inițială de două săptămâni, după ce a fost arestat la punctul de trecere a frontierei Storskog.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri