Un singur caz suspect de COVID provoacă panică în Guangzhou. Sute de zboruri anulate, șase milioane de oameni testați de urgență

Data publicării:
testare anti covid in Guangzhou china
Un singur caz suspect de COVID provoacă panică în Guangzhou. Sute de zboruri anulate, șase milioane de oameni testați de urgență. FOTO: Profimedia Images

Metropola chineză Guangzhou (Canton), situată în sudul ţării, a anulat joi sute de zboruri şi a lansat un program de testare în masă a circa şase milioane de locuitori după descoperirea unui singur caz suspect de COVID-19.

Aproape fără niciun caz de coronavirus în ultimii doi ani, China se confruntă începând din martie cu o creştere a numărului de cazuri, o situaţie de o amploare fără precedent după 2020, ce afectează, în diverse grade, numeroase provincii.

Guangzhou, un important centru comercial şi de producţie, a anunţat joi un program de screening a aproximativ o treime din cei 19 milioane de locuitori ai săi, după un rezultat "suspect" al unui test COVID-19 efectuat pe aeroport. Majoritatea zborurilor din această zi au fost anulate, scrie Agerpres.

Shanghai, aflat în lockdown, este în prezent cel mai afectat oraş, înregistrând zilnic zeci de noi cazuri de deces.

Capitala Beijing a carantinat deja aproximativ 150 de clădiri după identificarea a o sută de cazuri pozitive într-o săptămână.

Marele oraş Hangzhou din apropiere de Shanghai a solicitat miercuri seară ca nouă milioane din cei 12 milioane de locuitori să fie testaţi la fiecare 48 de ore dacă doresc să continue să aibă acces la spaţiile publice şi transportul public. O iniţiativă care vine după depistarea a câteva zeci de cazuri pozitive.

În conformitate cu strategia sa zero-COVID-19, China răspunde la acest focar prin lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea în centre de carantină a persoanelor care sunt testate pozitiv. Însă, varianta Omicron, care este deosebit de contagioasă, pune la încercare această politică sanitară.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat joi peste 11.000 de noi cazuri pozitive la nivel naţional.
  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri