Un soldat din temuta forță de elită germană KSK ascundea acasă un adevărat arsenal

Data actualizării: Data publicării:
Von Der Leyen Reviews KSK Troops
Soldați KSK în timpul unei vizite oficiale a ministrul Apărării, Ursula von der Leyen, în data de 14 iulie 2014. Sursa foto: Thomas Niedermueller/Getty Images

Poliția investighează legăturile dintre soldații germani și extrema dreaptă, după ce au găsit arme și explozibili în locuința unui membru al forțelor de elită KSK (Kommando Spezialkräfte), informează BBC.

Sergentul de 45 de ani din trupele KSK mai fusese investigat în 2017. Potrivit sursei, acesta avea în casa lui din orașul Nordsachsen arme, muniție și explozibili.

Serviciul de informații german (MAD) a anunțat în ianuarie că anul trecut în armată existau 592 de soldați suspectați de legături cu extrema dreaptă. În luna martie, oficiali germani anunțau descoperirea a 27 de extremiști.

Kommando Spezialkräfte (KSK), unitatea cea mai discretă a armatei germane, este considerată o problemă specială.

KSK are 1000 de soldați antrenați pentru situații speciale, cum ar fi eliberarea ostatecilor de peste hotare, iar 20 dintre militari ar fi investigați. Potrivit Spiegel, au fost luate deja măsuri în cazul a nouă soldați.

Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Apărării, a promis extinderea investigației și a spus că nu există loc în rândul forțelor armate pentru cei care acționează "într-un mod radical".

Bărbatul arestat miercuri mai fusese investigat în 2017, fiind suspectat că a încălcat regimul armelor. "Până acum, muniție, explozibili și arme au fost recuperate. Soldatul implicat este arestat și chestionat", au anunțat oficiali din domeniul apărării.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri