Video Un soldat ucrainean a eliminat singur șase ruși într-o tranșee la Bahmut. „Chinaz - Invadatorii 6:0”

Data actualizării: Data publicării:
rus transee ezgif.com-resize (15)

Forțele ucrainene au înregistrat din dronă o luptă deosebit de dură în tranșeele de pe frontul din Bahmut, în urma căreia un singur soldat ucrainean a reușit să elimine șase ruși. Soldatul ucrainean, cu nume de cod „Chinaz”, a fost rănit, dar a supraviețuit și a povestit cum s-a desfășurat confruntarea din tranșee. El se recuperează în spital acum, însă vrea să se întoarcă repede pe front.

„Lupta a fost atât de dinamică și de intensă, încât am uitat de rană datorită adrenalinei și n-am știut nici cum a trecut timpul. Am crezut că au fost câteva minute, dar apoi băieții au spus că a fost o jumătate de oră”, își amintește Roman, nume de cod „Chinaz”, soldat veteran în cadrul Batalionului 1 Mecanizat din Brigada 30 Mecanizată a armatei ucrainene, potrivit unei relatări postată pe pagina de Facebook a unității.

„Dar îmi amintesc clar multe detalii ale luptei. Și chipul rusului care m-a atacat primul, parcă ar fi stat chiar în fața mea...”

În prezent, Roman se recuperează în spital, dar se grăbește să se întoarcă pe front. 

Lupta, care a fost filmată dintr-o dronă, a avut loc într-o tranșee ocupată de ruși, pe care ucrainenii au atacat-o încercând să obțină o poziție acolo.

Atenție, imaginile sunt dure!

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ucrainenii au fost avertizați prin radio că un grup de șase soldați ruși a fost observat din dronă îndreaptându-se spre ei, însă, din cauza locului, Roman era singurul care avea poziție de tragere.

„Mai întâi am auzit voci, apoi o față ieși cu prudență din spatele cotiturii șanțului. L-am privit bine, privirile ni s-au întâlnit ochi în ochi... Apoi au fost împușcături și schimburi de grenade. Am încercat să-i împiedic să se ridice pentru a ținti și a arunca o grenadă. De aceea rușii au aruncat la întâmplare și nu au putut să-mi nimerească tranșeea. Aveam o poziție destul de confortabilă, așa că am tras mai bine și am aruncat grenade în țintă. Drept urmare, a eliminat un inamic, al doilea, al treilea... Ceilalți trei au început să se retragă târâș, poate că unul dintre ei a fost rănit. Se pare că nu se așteptau să fie urmăriți. Și am alergat de-a lungul tranșeei, i-am prins din urmă și am tras mai multe salve de aproape”, a mai relatat Roman.

„Chinaz” nu s-a apropiat și nu a verificat ce s-a întâmplat cu ei, pentru că zona era atacată și s-a retras repede în poziția lui. Din dronă s-a văzut că erau circa 200 de soldați ruși.

„Dar nu aveam nicio îndoială, pentru că am tras cu precizie...”

După aceea, poziția lor a fost bombardată timp de câteva ore, iar Roman a fost și el rănit. Soldații ucraineni au putut fi evacuați abia după ce bombardamentele au încetat. 

Chinaz, un sudor din Jitomir

Familia lui Roman este din districtul Olevski din regiunea Jitomir. Familia lui este acolo acum - soția, mama, tatăl și cei doi frați. Roman a lucrat ca sudor electric la Kiev. Când a început războiul, a doua zi în aceeași zi, 24 februarie, a mers la biroul de recrutare. Pentru că avea serviciul militar făcut, a fost trimis imediat la Brigada 30 Mecanizată. A luptat lângă Horlivka, a apărat Kurdiumivka, lângă Bahmut, a luat parte la contraofensiva din regiunea Harkov. Acum luptă din nou în direcția Bahmut.

El spune că a auzit povestea lui „Predator”, soldatul ucrainean de 21 de ani care a respins de unul singur un atac al rușilor pe frontul de la Bahmut, a supraviețuit acelui asalt și a fost decorat cu medalia „Crucea de Aur”.

Dar „Chinaz” spune că nu se compară cu „Predator” și nu visează la premii speciale. „Nu la asta trebuie să ne gândim acum”, spune el. „Ci cum să alungăm inamicul din țara noastră cât mai repede posibil. Facem un lucru comun - împreună pentru Victorie!”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri