Un spion belgian și-a ucis mama vitregă, soția unui baron miliardar, după ce s-au certat pe seama moștenirii

Data publicării:
Baroneasa și Baronul Ullens de Schooten
Fostul spion ar fi acuzat-o pe Myriam că îi risipește moștenirea prin cheltuielile extravagante pe care obișnuiește să le facă. Foto: Profimedia Images

Un fost membru al serviciilor secrete din Belgia căzut în dizgrație a fost arestat după ce a împușcat-o mortal pe mama sa vitregă, o baroneasă căsătorită cu un industriaș miliardar, în fața casei lor luxoase din Valonia, informează The Telegraph.

Myriam Ullens de Schooten, în vârstă de 70 de ani, a fost ucisă în fața casei sale după o dispută legată de moștenire.

Baroneasa, o prietenă a familiei regale din Belgia și o cunoscută a Regelui Charles, era un colecționar de artă și un filantrop. Soțul ei, Baronul Guy Ullens de Schooten, în vârstă de 88 de ani, este un multimilionar care provine din una dintre cele mai bogate familii din Belgia.

Fiul baronului, Nicolas Ullens, care a fost un membru al serviciilor de informații belgiene, a fost arestat pentru uciderea mamei sale vitrege. Fostul spion ar fi acuzat-o pe Myriam că îi risipește moștenirea prin cheltuielile extravagante pe care obișnuiește să le facă, potrivit publicațiilor locale.

Baronul și Baroneasa Ullens de Schooten cu un portret al Regelui Charles
Baroneasa, o prietenă a familiei regale din Belgia și o cunoscută a Regelui Charles, era un colecționar de artă și un filantrop. Foto: Profimedia Images

Spionul s-a predat poliției după ce și-a ucis mama vitregă

Nicolas este acuzat că a folosit o armă de foc pentru a împușca victima în preajma casei în care locuia împreună cu tatăl său în Ohain, o localitate din regiunea Valonia.

Bărbatul de 58 de ani a deschis focul asupra baronesei în timp ce aceasta conducea o mașină în care se afla și soțul ei. Baronul a fost rănit în picior în timpul atacului și este acum internat în spital.

Înainte să o împuște pe mama sa vitregă, Nicolas a intrat cu mașina proprie în cea condusă de femeie. Mai târziu, acesta s-a predat poliției și a recunoscut că a omorât-o pe Myriam în urma unui „conflict de familie”.

locul în care a fost ucisă baroneasa Myriam Ullens de Schooten de fiul ei vitreg
Locul în care a fost ucisă baroneasa de fiul ei vitreg, în fața casei sale din Valonia. Foto: Profimedia Images

Spionul l-a acuzat pe fostul ministru de externe al Belgiei de corupție și spălare de bani

Nicolas a ajuns în atenția publicului după ce a folosit documente secrete pentru a-l acuza de corupție și spălare de bani pe Didier Reynders, fost ministru de externe care este acum comisarul european al Belgiei.

Fostul spion l-a acuzat pe Reynders că l-a amenințat cu moartea, dar acuzațiile au fost respinse întrucât polițiștii care au investigat cazul în 2019 nu au găsit nicio dovadă că s-ar fi produs vreo infracțiune.

Casa lui Ullens a fost percheziționată de serviciile secrete pentru ca ofițerii să recupereze documentele secrete furate. 

În 2011, Baronul Guy Ullens de Schooten ar fi avut o avere de 3 miliarde de euro după ce a condus mai multe afaceri de succes. În ultimul timp, însă, averea baronului ar fi scăzut considerabil. Ullens senior și „Mimi” s-au întâlnit în 1991 și s-au căsătorit opt ani mai târziu.

Regele Filip și Regina Mathilde ai Belgiei au vizitat deseori cabana de schi a cuplului din Elveția. În 2015, regina a purtat o rochie produsă de o casă de modă a baronesei.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri