Un student din SUA a dispărut acum 50 de ani, dar rămășițele lui au fost identificate abia acum. „Nu am nicio îndoială că a fost ucis”

Data actualizării: Data publicării:
Mașina lui Clinkscales a fost găsită într-un pârâu din comitatul Chambers, Alabama, pe 7 decembrie 2021, potrivit unui comunicat al poliției.
Mașina lui Clinkscales a fost găsită scufundată într-un pârâu. Sursa: captură YouTube

Un student de la Universitatea Auburn din Georgia, dat dispărut de aproape 50 de ani, a fost identificat după analiza rămășițelor sale, descoperite într-o mașină scufundată într-un pârâu din Alabama, relatează Business Insider.

Dispariția lui Kyle Wade Clinkscales, în vârstă de 22 de ani, a șocat comunitatea din Georgia. Deși rămășițele au fost găsite în 2021, a fost nevoie de mai mult de un an pentru a le identifica.

Pe 27 ianuarie 1976, Clinkscales a plecat Moose Club din LaGrange, unde lucra ca barman, pentru a se întoarce în Auburn. Dar atât el, cât și mașina lui au dispărut.

Autoritățile au drenat mai multe lacuri căutând vehiculul lui Clinkscales, iar părinții lui, John și Louise Clinkscales, au petrecut zeci de ani căutându-l și au fondat o companie care să ajute la localizarea persoanelor dispărute, potrivit CBS 42.

Mașina lui Clinkscales a fost găsită într-un pârâu din comitatul Chambers, Alabama, pe 7 decembrie 2021, potrivit unui comunicat al poliției.

„Lucurile personale ale lui Kyle Clinkscales, împreună cu rămășițe scheletice au fost recuperate” și trimise la Georgia Bureau of Investigation Crime Lab și la FBI pentru analiză, potrivit comunicatului de presă. Rămășițele au fost identificate duminică.

Mătușa lui Clinkscales, Martha Morrison, a identificat vehiculul nepotului ei la poliție în 2021, conform CBS 42. Ambii lui părinți muriseră deja.

În timp ce unii cred că tânărul a murit într-un accident, alții au suspectat un act criminal.

„Nu am nicio îndoial că a fost ucis”, a declarat fostul șeriful din Troup County, Donny Turner, pentru AL.com.

„Oamenii au vorbit despre asta în comunitate timp de ani și ani”, spune el.

Doi bărbați – Ray Hyde și Jimmy Earl Jones – au fost chestionați în ancheta cu privire la dispariția lui Clinkscales, dar au existat neconcordanțe în diferitele versiuni spuse oficialilor.

Percheziția proprietății lui Hyde nu a dat rezultate, a relatat presa, dar bărbatul a fost arestat pentru că era un infractor în posesia unei arme de foc. A murit în 2001.

Jones a susținut la un moment dat că nu știa nimic despre caz, dar mai târziu a susținut că Hyde l-a împușcat pe Clinkscales și că l-a ajutat pe Hyde să ascundă cadavrul.

Pete Skandalakis, fostul procuror districtual din Troupe County care l-a urmărit penal pe Jones în 2005 pentru că a ascuns moartea lui Clinksclaes și a dat declarații false poliției, a spus că mărturia lui Jones a fost „absolut inutilă” din cauza inconsecvențelor. Jones a pledat vinovat în 2006 și a fost condamnat la închisoare din 2007 până în 2013, potrivit AL.com.

Șeriful din Troup County, James Woodruff, a spus pentru 11Alive că și-ar fi dorit ca descoperirea mașinii lui Clinkscales să fi fost făcută când tatăl și mama lui erau încă în viață.

„A fost întotdeauna speranța ei că va veni acasă. A fost întotdeauna speranța noastră că îl vom găsi pentru ea înainte de a muri”, a spus Woodruff pentru 11Alive în 2021.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri