Un student indian a fost ucis în Harkov în timp ce stătea la coadă pentru mâncare. India cere evacuarea în siguranță a cetățenilor săi

Data actualizării: Data publicării:
oameni la coada la mancare in harkov
Oamenii stau la coadă în Harkov pe 26 februarie. Foto: Profimedia Images

Un student indian a fost ucis în Ucraina în timp ce stătea la coadă pentru mâncare. Cazul său este un semnal de alarmă puternic privind evacuarea cetățenilor indieni.

Naveen Shekharappa Gyanagoudar a fost ucis marţi în timpul bombardamentului Rusiei în Harkov. El era student în anul patru la medicină la Universitatea Naţională de Medicină din Harkov, a declarat ministrul de Externe al Indiei, Harsh Shringla, în cadrul unei conferințe de presă.

Shringla a spus că Naveen era la coadă să cumpere alimente de la un magazin când a fost lovit de obuze. 

„Ieșise să își ia mâncare și să scoată bani când a fost ucis”, a declarat miercuri vărul său Kantesh Gyanagoudar pentru CNN, care a adăugat că tânărul ucis plănuia să plece în Polonia în acea zi, mai târziu.

În acea dimineață el vorbise cu mama lui, iar cu câteva minute înainte să plece la cumpărături vorbise cu tatăl, a spus Kantesh. 

De marți seară, trupul tânărului se află la morga din universitatea unde studia, a spus Shringla. Autoritățile ucrainene țin legătura cu oficialii indieni pentru formalitățile de repatriere a trupului.

„Solicităm guvernului indian să aducă acasă trupul lui Naveen, cât mai curând posibil. Și să aducă înapoi toți studenții indieni. Nu vrem să se repete acest incident”, a făcut apel Kantesh Gyanagoudar.

La rândul lui, prim-ministrul Indiei și-a exprimat „durerea profundă pentru pierderea vieții unui cetățean indian”.

Ministrul de Externe al Indiei, Harsh Shringla a adăugat că a vorbit cu ambasadorii Rusiei și Ucrainei pentru a reitera „cu fermitate” „cererea de trecere urgentă în siguranță pentru toți cetățenii indieni care se află încă în Harkov și în alte orașe din zona conflictului”.

Până acum, peste 9.000 de cetăţeni indieni au fost evacuaţi, în timp ce un „număr considerabil” se află acum în zone mai sigure, a declarat marţi un oficial indian.

Marți, Ambasada Indiei la Kiev le-a cerut cetățenilor săi să părăsească de urgență capitala Ucrainei.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri