Video Un Su-27 rusesc a încercat să doboare și o dronă Bayraktar deasupra Mării Negre

Data actualizării: Data publicării:
drona bayraktar
Un Su-27 a încercat să doboare o dronă Bayraktar. Foto: Captură video

Mass-media turcă a publicat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, se poate observa un Su-27 al Forțelor Aeriene Ruse care încearcă să doboare o dronă ucraineană Bayrakatar TB2. Videoclipul a fost publicat la cinci zile după ce două avioane Su-27 au doborât o dronă MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene americane în apele Mării Negre, scrie defenseromania.ro.

Presa turcă susține că incidentul aviatic în care un Su-27 încearcă să doboare o dronă Bayrakatar TB2 s-a petrecut tot deasupra apelor Mării Negre.

Publicaţia SavunmaSanayiST.com a publicat materialul video susținând că drona era ucraineană, iar avionul de luptă „se crede că este un Su-27”. Mass-media turcă nu precizează cu exactitate data la care acest incident a avut loc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Videoclipul arată două încercări de doborâre a dronei Bayraktar TB2. Nu este clar dacă cele două încercări au fost făcute de același avion de vânătoare sau, așa cum a fost cazul dronei americane MQ-9 Reaper, au fost implicate două avioane de vânătoare.

În ambele încercări, drona se clatină serios. Dar în ambele situaţii, Bayraktar TB2 a reușit să își restabilească poziția fără a fi doborâtă în apele Mării Negre. Se vede că drona reușește chiar să mențină un plafon de zbor destul de ridicat.

Experții militari turci sugerează că drona nu s-a prăbușit pentru că, spre deosebire de coliziunea cu MQ-9, în acest incident, avionul de vânătoare rusesc nu s-a ciocnit cu elicea din spate a dronei.

Aripile dronei prezintă în mod clar însemnele Forțelor Aeriene Ucrainene, astfel că nu este pe deplin clar de ce avionul de luptă rusesc nu și-a folosit sistemele de arme. Se poate presupune că, în acest incident, pilotul rus a identificat din greșeală ținta ca fiind o dronă americană și i-a fost teamă să deschidă focul pentru a evita un incident militar cu SUA, mai scrie defenseromania.ro.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri