Video Un submarin care avea la bord două cadavre și cocaină de 87 de milioane de dolari a fost descoperit în Columbia

Data actualizării: Data publicării:
submarin
Un submarin care avea la bord două cadavre și cocaină de 87 de milioane de dolari a fost descoperit în Columbia. Foto: Captură YouTube

O ambarcațiune semi-submersibilă care transporta cocaină în valoare de 87 de milioane de dolari a fost interceptată în largul coastelor Columbiei. La bord erau două cadavre și doi membri ai echipajului în stare „precară” de sănătate, potrivit autorităților citate de The Independent.

„Se pare că a avut loc un accident în interiorul vasului semi-submersibil din cauza generării de gaze toxice din combustibili. Cei doi supraviețuitori au fost tratați și transportați pe o navă din zonă, unde li s-au acordat îngrijiri medicale pentru a le salva viața,” a spus Marina columbiană.

Potrivit oficialilor columbieni, cele 2.643 de kilograme de cocaină din interiorul submarinului erau destinate Americii Centrale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Prin această desfășurare operațională care a avut sprijin extern, peste 87 de milioane de dolari au fost împiedicați să intre în structurile financiare ale organizațiilor de trafic de droguri care comit crime în Pacific și peste șase milioane de doze au fost împiedicate să circule pe piața internațională ilegală”, a spus Marina.

„Marina columbiană va continua să-și desfășoare toate capacitățile pentru a contracara flagelul structurilor de trafic de droguri care comit crime în Pacificul columbian”, au mai spus oficialii.

Fotografiile și videoclipurile publicate Marina Militară arată oficiali care opresc lângă un submarin în formă de pumnal și încarcă pachete de cocaină ambalată, în timp ce alții transportă un bărbat pe o targă.

În aceeași zi în care a fost descoperit acest submarin, oficialii columbieni au întâlnit alte trei semi-submersibile despre care se crede că aparțin unei facțiuni rupte din FARC, un grup de gherilă care a luptat mult timp cu guvernul columbian, relatează publicația Listin Diario.

În 2016, guvernul columbian a semnat un acord de pace cu FARC, după o jumătate de secol de conflict care s-a soldat cu peste 200.000 de morți, dar mai multe grupări au refuzat să lase armele și au continuat activitățile militante și trafic de droguri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri