Un susținător al lui Trump a fost ucis după ce a intrat înarmat într-un sediu FBI. El îi îndemnase pe americani "să fie gata de luptă"

Data actualizării: Data publicării:
ofiter fbi
Un bărbat a fost ucis după ce a încercat să intre înarmat și cu vestă antiglonț în sediul FBI din Ohio. FOTO: Captură Digi24

Un bărbat înarmat a fost ucis după ce a încercat să intre în sediul FBI din Ohio, Statele Unite. A fost împușcat de polițiști după câteva ore de confruntare armată. Potrivit presei locale, bărbatul în vârstă de 42 de ani purta vestă antiglonț, avea o pușcă și a folosit un pistol cu ​​cuie.

După ce s-a dat alarma și au sosit agenții federali înarmați, suspectul a fugit cu mașina. S-a refugiat într-un lan de porumb, dar polițiștii au fost pe urmele lui. Au încercat fără succes să-l convingă să se predea.

Incidentul s-a petrecut în contextul în care o percheziție spectaculoasă la casa lui Donald Trump din Florida de către FBI luni i-a înfuriat pe susținătorii fostului președinte din cercurile de extremă dreaptă. 

Potrivit NBC, bărbatul a fost identificat în fotografiile de la revolta asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Potrivit BBC, bărbatul ar fi Ricky Shiffer, în vârstă de 42 de ani, dar poliția nu a făcut declarații oficiale cu privire la identitatea lui.

Pe acest nume există două conturi de rețele sociale, potrivit reporterului BBC Shayan Sardarizadeh.

Majoritatea tweet-urilor pe aceste conturi au fost despre alegerile din 2020, mesajele postate fiind că aceste alegeri i-au fost furate lui Trump. În postări sunt apeluri la violență împotriva democraților, a FBI-ului și a Curții Supreme.

Cel puțin două postări de pe contul de Twitter – inclusiv una cu mesajul "Am fost acolo"” – sugerează că acest bărbat a participat la revolta din Capitoliu.

Pe Truth Social, platforma de social-media a lui Donald Trump, a fost postat joi un mesaj de pe un cont pe numele Ricky Shiffer în care li se cerea americanilor "să fie gata de luptă". "Propun război", continua mesajul respectiv.

Unii susţinători ai lui Donald Trump sunt nemulţumiţi de FBI în legătură cu conflictul fostului preşedinte cu agenţia, inclusiv ancheta privind presupusul sprijin al Rusiei pentru campania sa prezidenţială din 2016 şi percheziţia autorizată de tribunal la reşedinţa sa din Florida luni.

FBI este ţinta unor ameninţări online de când agenţi ai săi au percheziţionat proprietatea lui Trump din Mar-a-Lago, ca parte a unei investigaţii privind documente scoase din Casa Albă la încheierea mandatului fostului preşedinte în ianuarie 2021.

Directorul FBI, Christopher Wray, care a calificat extremismul violent autohton drept cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii SUA, a emis o declaraţie în urma evenimentelor de joi în care denunţa "atacuri neîntemeiate la adresa integrităţii FBI".

"Violența și amenințările împotriva forțelor de ordine, inclusiv a FBI-ului, sunt periculoase și ar trebui să îi îngrijoreze profund pe toți americanii (...) Violența împotriva forțelor de ordine nu este răspunsul, indiferent pe cine ești supărat", a spus Wray.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri