Un tablou vechi de 400 de ani a fost găsit într-un depozit din Australia. Ar putea valora milioane de dolari

Data publicării:
natura moarta maestru olandez
Un tablou vechi de 400 de ani, despre care experții cred că ar putea valora milioane de dolari, a fost descoperit într-un depozit din Australia. Foto: Trustului Național al Australiei.

Un tablou vechi de 400 de ani, despre care experții cred că ar putea valora milioane de dolari, a fost descoperit într-un depozit din Australia, relatează CNN.

Opera de artă, numită „Natură moartă”, a fost păstrată timp de mulți ani într-o casă devenită acum muzeul Academia Woodford din Blue Mountains, în New South Wales.

Valoroasa pictură din secolul al XVII-lea, din Epoca de Aur a maeștrilor olandezi, a fost descoperită într-o colecție de 60.000 de piese după ce clădirea și conținutul ei au fost donate Trustului Național al Australiei.

„Este un eveniment rar și extrem de interesant”, a spus într-un comunicat de presă Julian Bickersteth, coordonatorul proiectului și CEO al International Conservation Services, compania care realizează lucrările de restaurare.

Pictura prezintă o masă cu o față de masă abă, pe care sunt așezate o plăcintă, nuci, o chiflă și un pahar din argint și sticlă.

Lucrarea îi este atribuită lui Gerrit Willemsz Heda, fiul faimosului pictor olandez din secolul al XVII-lea Willem Claesz Heda, unul dintre marii maeștri ai Epocii de Aur olandeze.

Dar experții încă investighează originile „Naturii moarte”.

Semnătura lui Gerrit Willemsz Heda este foarte asemănătoare cu cea a tatălui său, iar picturile sale au fost atribuite tatălui său până în 1945. Există posiblilitatea ca pictura să fi fost chiar o colaborare între tată și fiu.

O purtătoare de cuvânt a trustului a spus că valoarea operei de artă este încă în curs de evaluare, dar experții cred că ar putea valora câteva milioane de dolari australieni. Lucrările lui Willem Claesz Heda sunt de obicei evaluate la aproximativ 4 până la 5 milioane de dolari australieni (2,9 până la 3,7 milioane de dolari SUA), a adăugat purtătoarea de cuvânt.

„Să găsești un tablou autentic din secolul al XVII-lea în magazia de la National Trust... ți se taie respirația”, a spus managerul colecțiilor National Trust, Rebecca Pinchin.

„Faptul că am găsit semnătura artistului este o șansă la un milion”, a adăugat ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri