Video Un turist a fost jefuit sub amenințarea armei la o terasă din Napoli. După 7 minute, hoții i-au adus ceasul înapoi

Data actualizării: Data publicării:
Un turist a fost jefuit sub amenințarea armei la o terasă din Napoli.
Un turist a fost jefuit sub amenințarea armei la o terasă din Napoli. Sursa: captură Twitter

Un turist elvețian a avut o experiență neobișnuită în orașul italian Napoli: hoții i-au furat ceasul sub amenințarea armei, dar i l-au adus înapoi când și-au dat seama că era fals, relatează CNN.

Turistul stătea, împreună cu o altă persoană, la o terasă din Piazza Trieste e Trento, una dintre piețele principale ale orașului. Un tânăr a venit la ei la masă, i-a pus pistolul la tâmplă, i-a luat ceasul și a fugit. Totul a durat doar câteva secunde.

Șapte minute mai târziu, un alt tânăr a venit la masa celor doi turiști, a ridicat mâinile într-un gest de scuze și i-a dat înapoi ceasul proprietarului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Imaginile neobișnute au fost surprinse de camera de supraveghere a barului în care stăteau turiștii.

Piazza Trieste e Trento se află în inima orașului Napoli. Piața aglomerată este cunoscută pentru cafenelele și barurile sale și pentru turiștii care se îngrămădesc în istoricul Gran Caffe Gambrinus.

Dar Napoli are și probleme de reputație. Deși turismul este în plină expansiune, o serie de furturi de ceasuri, vara aceasta, a stârnit îngrijorare. Un oficial din turism a sugerat chiar ca hotelurile să ofere ceasuri de plastic pentru ca vizitatorii să le poată folosi în timpul șederii lor în oraș.

În filmările de pe camera de supraveghere se văd cei doi turiști elvețieni stau pe terasa aglomerată barului. Pe trotuar se vede un tânăr îndesat, în tricou și pantaloni scurți.

După ce chelnerul aduce meniul turiștilor și se întoarce în bar, tânărul este filmat cum intră pe terasă, scoate o armă și o pune la tâmpla turistului în timp ce îi smulge ceasul de la încheietură. Incidentul s-a încheiat în câteva secunde, iar turiștii se uită șocați în timp ce păgubitul îi explică chelnerului ce i s-a întâmplat.

După 7 minute, se vede cum cei doi turiști, care au decis să rămână la terasă, sunt abordați de un alt tânăr într-un tricou alb care le dă înapoi ceasul.

Motivul? Ceasul părea a fi unul de lux, marca Richard Mille, dar de fapt era un fals.

Proprietarul barului crede că nu a fost vorba totuși de un gest de bunăvoință, ci de o o încercare de a evita consecințele legale.

„L-au adus înapoi spunând „Îmi pare rău, îmi pare rău”, poate ca o încercare de a-i determina să nu facă plângere la poliție”, a declarat Antonio Visconti pentru CNN.

Dacă ar fi fost original, ceasul ar fi valorat 300.000 de euro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri