Un vicepreședinte Amazon a demisionat în semn de protest faţă de concedierea unor angajaţi în timpul pandemiei

Data publicării:
amazon compania - GettyImages-127501328

Tim Bray, vicepreşedinte al Amazon şi inginer cu experienţă în cadrul diviziei de cloud computing a companiei, a anunţat într-o postare pe blogul personal că a demisionat. Decizia a venit în semn de protest faţă de concedierea unor angajaţi care au contestat felul în care erau trataţi angajaţii din depozitele Amazon.

Bray, care a lucrat în Vancouver, a renunţat la un salariu anual de peste un milion de dolari, iar în anunțul său a scris că pleacă de la „cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut vreodată”.

Amazon a luptat împotriva răspândirii cazurilor de coronavirus în reţeaua sa de logistică, dar a fost intens criticată pentru că nu a făcut suficient pentru a ţine depozitele în siguranţă.

Angajații Amazon au participat, vineri, la o intervenție medicală la nivel național. Potrivit acestora, compania nu le-a furnizat suficiente măști de față, nu a implementat controalele periodice de temperatură promise la depozite și a refuzat să le acorde concedii medicale plătite, ei lucrând în condiții de protecție inadecvată de siguranță, a scris theguardian.com.

Mai multe grupuri de angajaţi din unităţile Amazon din toată ţara au protestat faţă de măsurile luate. Doi angajaţi au fost concediaţi în acest context, iar compania a transmis că decizia a fost luată pentru că aceştia au încălcat politica corporativă care le interzicea să vorbească în public despre probleme interne.

Bray, unul dintre semnatarii scrisorii deschise prin care se cerea ca Amazon să facă mai mult pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie în postarea sa că a contestat decizia de concediere a celor doi angajaţi şi că rămânerea în funcţia pe care o deţinea ar fi însemnat susţinerea unor acţiuni pe care le "dispreţuiește".

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri