Un YouTuber care s-a prăbușit intenționat cu un avion riscă până la 20 de ani de închisoare. El și-a recunoscut fapta

Data actualizării: Data publicării:
avion
Sursa foto: captură YouTube

Un YouTuber, pilot de avion, care şi-a prăbuşit intenţionat aparatul de zbor la sol riscă până la 20 de ani de închisoare, au declarat joi autorităţile americane, potrivit AFP.

În filmuleţul vizualizat de aproape 3 milioane de ori, YouTuber-ul s-a filmat zburând deasupra Californiei în noiembrie 2021. Trevor Jacob pare să aibă o problemă tehnică în timpul zborului şi sfârşeşte prin a se ejecta din avion - cu un selfie stick în mână - pentru a ateriza, cu paraşuta, în mijlocul naturii, scrie Agerpres. Aparatul de zbor se prăbuşeşte spectaculos în Los Padres National Forest - totul fiind filmat de camerele de luat vederi amplasate în avion.

Trevor Jacob se îndreaptă apoi spre epavă, unde descoperă că rezerva de apă pe care o avea la el a dispărut. Spectatorii îl pot vedea cum avansează printre tufişuri, peste dealuri şi cum pare să se străduiască să se întoarcă la civilizaţie. El explică faptul că îi este sete şi că se simte pierdut.

Câteva săptămâni mai târziu, agenţii federali au demarat o anchetă privind circumstanţele accidentului. Lui Trevor Jacob i s-a ordonat să păstreze epava avionului.

YouTuberul a declarat că nu ştie unde s-a prăbuşit avionul, dar, potrivit unor documente judiciare, el şi un prieten au scos epava din pădure cu ajutorul unui elicopter la două săptămâni după eveniment.

El a tăiat apoi avionul în mici bucăţi, care au fost aruncate în pubele.

Trevor Jacob a recunoscut că a vrut să îngreuneze progresul anchetei scăpând de epavă şi că a realizat filmuleţul pentru a câştiga bani în cadrul unui parteneriat cu o companie.

De asemenea, el a recunoscut că a minţit atunci când le-a dat anchetatorilor un raport conform căruia aparatul de zbor a întâmpinat o problemă tehnică, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

YouTuberul a pledat vinovat pentru distrugerea şi ascunderea de probe cu intenţia obstrucţionării unei anchete federale, o infracţiune pasibilă de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri