"Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare?". Erdogan, primit cu furie de oamenii care acuză că nu au primit niciun ajutor

Data actualizării: Data publicării:
recep erodgan cu mana la inima
Președintele Turciei, Recep Erdogan. FOTO: Profimedia Images

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a ajuns în zona afectată cel mai puternic de cutremur, unde oamenii sunt furioși din cauza lipsei de acțiune a autorităților. Ei spun că nu au primit ajutor și că încă au rude și prieteni sub dărâmături care nu pot fi salvați.

Recep Erdogan vizitează Kahramanmaras și Hatay, precum și Pazarcik.

Oamenii și-au exprimat furia și acuză lipsa de acțiune a guvernului, iar unii susțin că nu au primit ajutor.

Arzu Dedeoglu, o femeie din Iskenderun, a declarat marți seară unui reporter BBC că cele două nepoate ale ei au rămas blocate sub dărâmături și că nu  a primit nici până atunci ajutor pentru a le căuta și scoate.

"Avem doi copii sub dărâmături, Aysegul și Ilayda. Au plecat acum, sunt sigur că au plecat deja. De ce nu au putut veni mai devreme?", a strigat femeia.

O femeie de 64 de ani din orașul Antakya a întrebat: "Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare? "

"Nu am primit mâncare și niciun fel de alimente, așa cum s-a întâmplat la alte dezastre din țara noastră. Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foametei sau a frigului", le-a relatat ea reporterilor Reuteres.

Pe rețelele sociale au fost postate mulțime de mesaje în care sunt reclamate deficiențe grave în reacția guvernului, unii susținând că unele dintre regiunile cele mai afectate au fost ignorate.

Reacția lui Erdogan

Recep Erdogan a răspuns criticilor primite de la oamenii furioși. El a recunoscut că inițial au fost niște probleme în modul de intervenție, dar că acum aceste probleme s-au rezolvat.

„Inițial au fost probleme pe aeroporturi și pe drumuri, dar astăzi lucrurile sunt mai ușoare și mâine va fi și mai ușor. Ne-am mobilizat toate resursele. Statul își face treaba”, a spus Erdogan.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri