Ungaria nu va bloca aderarea Ucrainei la UE, susține ambasadorul ungar la Kiev

Data publicării:
Ambasadorul Ungariei în Ucraina, Istvan Ijgyarto.
Ambasadorul Ungariei în Ucraina, Istvan Ijgyarto. Foto: Profimedia Images

Ungaria nu va împiedica aderarea Ucrainei la UE, atunci când va veni momentul, a dat asigurări ambasadorul ungar la Kiev, Istvan Ijgyarto, într-un interviu acordat canalului de televiziune ucrainean Espreso.

"În final, aş dori să vă asigur că atunci când va începe evaluarea aderării Ucrainei la UE, Ungaria o va susţine (aderarea)", a declarat ambasadorul în interviul televizat difuzat marţi de portalul de ştiri European Pravda.

Aceeași sursă îl citează de asemenea pe Ihor Jovkva, consilier diplomatic al preşedinţiei ucrainene pe probleme de integrare europeană, conform căruia Kievul nu a primit până acum niciun semnal din partea Budapestei în sensul că premierul ungar Viktor Orban ar intenţiona să blocheze aderarea Ucrainei la UE, notează Agepres.

Portalul mai aminteşte că, potrivit unui sondaj Eurobarometru Flash difuzat săptămâna trecută, mai mult de jumătate din populaţia tuturor statelor din UE, cu excepţia Ungariei, susţine integrarea Ucrainei.

În medie 66% din populaţia UE a apreciat că "Ucraina ar trebui să adere la UE când va fi pregătită", a consemnat portalul citat. În 26 de ţări din totalul de 27 de state membre ale Uniunii, proporţia celor care au afirmat că susţin aderarea Ucrainei a fost de peste 50%, Ungaria fiind singurul stat membru unde acest procent a fost de 47%, conform sursei citate.

Comisia Europeană intenţionează să emită în iunie avizul său în ce priveşte obţinerea de către Ucraina a statului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, a anunţat, luni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după o discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri